Life&style

Dvogodišnji dječak usvojen je preko video poziva na Zoomu. Roditelji su presretni

  • Američka obitelj koja je željela usvojiti dijete nije odustala zbog prepreka uzrokovanih pandemijom korone
  • Dvogodišnji dječak usvojen je uz pomoć videopoziva na Zoomu jer drukčije nije išlo
  • Još uvijek ne možemo vjerovati da je Jaden postao naš sin. Presretni smo", rekao je par"

Dvogodišnji dječačić bez roditelja Jaden našao je svoju trajnu obitelj i dobio roditelje za cijeli život, mada se usvojenje nije odvijalo uobičajenim tijekom, prenosi People. Bračni par iz Forth Smitha u američkoj državi Arkansas, Kimberly Wieneke i njezin suprug malom su Jadenu bili udomitelji posljednjih godinu dana. Tijekom te godine toliko su se vezali za dječaka, a i on za njih, da su odlučili da žele da njihov dom zauvijek bude i Jadenov te da ne žele biti samo udomitelji. Odlučili su da će učiniti sve da mališan i službeno postane njihov sin.

Možda vas zanima Priča o usvojenom dječaku i psu će ti uljepšati dan Rubrika Life&style Life&style

Par je znao da se približava datum do kojeg po zakonu moraju zatražiti usvajanje djeteta, no zbog pandemije koronavirusa isto je tako bilo jasno da se nitko neće moći osobno pojaviti na sudskom saslušanju što bi nalagala normalna procedura. Par je shvatio da se ipak sve može obaviti u virtualnom susretu i da bi sud to trebao omogućiti i priznati. Tako je i bilo. Na njihov je zahtjev mališan tako usvojen tijekom video chata na Zoomu ranije ovog mjeseca.

 | Autor: Privatni album/Kimberley Weineke Privatni album/Kimberley Weineke

"Vidjeli smo slike dan nakon datuma usvajanja, suca, stručnjakinu za posvajanje, ljude iz Centra za usvajanje... Svi su se smješili od sreće i sve je obavljeno ovako da daljinu, rekla je Kimberly. "Nismo znali kako je to izgledalo."

"Sigurnost djece je na prvom mjestu i ovo je stvarno promijenilo cijelu interakciju s udomiteljima, usvajateljima i mogućnošću da brinemo o toj djeci", rekli su iz Centra. No, bez obzira na koji način je usvajanje obavljeno, obitelj Wieneke je presretna što je Jaden sada član njihove obitelji. "Koji puta se čini da sve nije jednostavno istina. Sjedimo, gledamo ga i govorimo: Naš je" ispričala je mama Kimberly novinarima.

Photo: Privatni album/Kimberley Weineke

Komentari 0