Life&style

Druga sezona 'Igre lignje': Evo što sve znamo o novim nastavcima južnokorejske serije koja je osvojila svijet

  • Iako smo to i očekivali i sve je na to upućivalo, i službeno je potvrđeno da će se popularna južnokorejska serija Igra lignje vratiti u drugoj sezoni
  • Nedavno je njen glavni lik, glumac Lee Jung-jae osvojio Emmya za glavnog glumca što je ponovno potaklo zanimanje za seriju
  • Evo što smo saznali o drugoj sezoni serije koja je nevjerojatnom brzinom osvojila svijet

Prije točno godinu dana na Netflixu smo gledali ono što se pokazalo biti jedna od najpopularnijih serija ikada na ovome streaming servisu, a ujedno i serija od koje nitko nije očekivao toliki uspjeh. Južnokorejska serija "Igra lignje" oborila je sve rekorde gledanosti i zauzela prvo mjesto u čak 90 zemalja svijeta. Serija o dječjoj igri koja postaje okrutna borba na život i smrt prevazišla je okvire zabave i pop kulture i postala prava društvena studija koja metaforički prikazuje probleme društva, ne samo u Južnoj Koreji već u cjelosti, gdje hijerarhijska struktura postaje još očiglednija, a jaz između bogatih i siromašnih sve veći.

Iza južnokorejske drame o preživljavanju stoji redatelj Hwang Dong-hyuk kojeg je časopis Time imenovao za jednog od najutjecajnijih ljudi 2022. godine. Glavni lik serije, glumac Lee Jung-jae, nedavno je osvojio Emmya za najboljeg glavnog glumca te je time postao prva osoba koja je osvojila glumačku nagradu za izvedbu koja nije na engleskom jeziku što je još jedan način na koji se ova serija upisala u televizijsku povijest.  Na oduševljenje mnogih, svjetski fenomen 'Igra lignje' vratit će se s drugom sezonom na Netflix, međutim na to ćemo morati pričekati još neko vrijeme. Evo što sve do sada znamo o sezoni 2 'Igre lignje'.

 | Autor: Netflix Netflix Igra lignje

Kada izlazi 2. sezona serije 'Igra lignje'?

Već nakon prve epizode znalo se da će 'Igra lignje' biti popularna, ali svakako nismo očekivali da će južnokorejska drama postati svjetski fenomen kakav je sada. Skupljajući publiku koja premašuje stotine milijuna, 'Igra lignje' službeno je najuspješniji Netflixov original ikada. Naravno, s takvim uspjehom bilo je mnogo nagađanja oko njezine budućnosti. Iako je Netflix odmah dao zeleno svjetlo za drugu sezonu, tvorac serije Hwang Dong-hyuk se nije odmah htio vratiti projektu koji je bio iznimno dugotrajan i stresan.

Sqiud game - serija Igra lignje Možda vas zanima 7 činjenica o megapopularnoj Netflixovoj seriji ''Igra lignje'' koje vjerojatno nisi znala Rubrika Life&style Life&style

Međutim, otkrio je kako u svojoj glavi već ima zacrtanu osnovnu priču za sezonu 2 i kako će se ona sigurno dogoditi jednog dana. Netflixov glavni direktor za sadržaj Ted Sarandos potvrdio je da je druga sezona serije na putu, međutim gledatelji će na nju morati pričekati kraj 2023. godine ili čak godinu iza toga.

Što možemo očekivati od druge sezone?

Psihički i emocionalno oštećen vremenom koji je proveo u Igrama, Gi-Hon je bio na putu oporavka i konačno odlučio nastaviti sa svojim životom. Ali na njegov užas, svjedočio je tome kako isti prodavač igrica koji ga je regrutirao pokušava regrutirati novog potencijalnog kandidata za igrice.

Novi kandidat za Oscara: Brad Pitt i Margot Robbie u skandaloznoj priči o zlatnom dobu Hollywooda

Iako mu se nije mogao suprotstaviti, uspio je oduzeti kartu novom kandidatu. Pozivom na broj s kartice Gi-Hon je još jednom razgovarao s Frontmanom, potvrdivši da ga organizacija i dalje prati. Odbijajući se ukrcati u avion koji bi ga odveo da vidi svoju kćer, Gi-Hon umjesto toga odlazi, snažno insinuirajući da se želi osvetiti onima koji su odgovorni za Igre.

Naš glavni junak ima i novac i motivaciju za osvetu da se osveti onima koji su ga mučili i skrivili smrt zarad zabave stotinama ljudi. Tehnički gledano, Gi-Hon nije jedini preživjeli, jer su postojali prethodni pobjednici igara unazad nekoliko desetljeća. Ako uspije pronaći žrtve istomišljenika, zajedno bi mogli udružiti svoj novac i snage te pronaći način kako stati na kraj organizatorima Igara.

Tko čini glumačku postavu druge sezone?

Do sada su samo tri potvrđena imena navedena za povratak u drugu sezonu. Jedan od njih je, naravno, Lee Jung Jae koji je utjelovio glavnog lika i pobjednika 'Igre lignje' iz prve sezone. Logično je da će glumac kojemu je ova uloga donijela, ne samo planetarnu slavu već i povijesnog Emmya, htjeti vratiti svojoj ulozi. 

 | Autor: Pixsell Pixsell Lee Jung-jae osvojio je Emmyja za najboljeg glumca za ulogu u 'Igri lignje'

U drugu sezonu će se vratiti i Lee Byung Hun kako bi ponovio svoju ulogu Hwang In-hoa zvanog Frontman. Gong Yoo također je na popisu za repriziranje svoje uloge prodavača, no koliko će velika njegova uloga biti još nije službeno potvrđeno. 

Izuzev ovih informacija, ništa drugo nije poznato o novoj sezoni, no sretni smo i s time što je i službeno potvrđeno da ju svakako možemo očekivati. Snimanje još uvijek nije počelo, očekuje se da će krenuti početkom 2023. Možemo samo držati palčeve da će se Igre lignji pojaviti na Netflixu već iduće godine. 

 

Photo: Netflix

Komentari 0