Life&style

Drop je presladak kafić i mjesto na kojem ćemo popiti stvarno dobru kavu dok smo na ljetovanju

Jednu stvar nažalost ne možemo ponijeti sa sobom na odmor, a to je naš omiljeni kafić u kojem ispijamo kavu tijekom godine. Istinske kavopije znaju prepoznati razliku između okusa kave, no prije prvog gutljaja doslovno ne znaju jesu li sjeli na pravo mjesto i svaki godišnji odmor - gdje popiti kavu? I sami spadamo u ovu skupinu pa smo se oduševili kada smo u Makarskoj pronašli maleni, slatki kafić koji ima odličnu, raznoliku ponudu kave, a pritom je i lijepo uređen. Riječ je i kafiću Drop koji se nalazi u najpoznatijoj ulici u Makarskoj, Kalalargi.

Iza kafića Drop stoji mlada Cathleen Huelsberg, podrijetlom iz Njemačke koja je svoju poslovnu priču i uspjeh započela na jadranskoj obali. Makarska rivijera, samim time i Makarska jedno je od najpopularnijih mjesta za ljetovanje i odmor, a mjesto koje nudi moderan pristup ugostiteljstvu uvijek ima plus kod stranaca, ali i domaćih gostiju.

Drop u ponudi ima razne okuse kave koja dolazi iz Brazila pa ćeš tako moći uživati u klasici kao što su espresso i capuccino, ali i u kavi s okusom vanilije, s cimetom ili nekim drugim dodatkom. Uz razne vrste kave, koje mogu biti i tople i hladne, u ponudi imaju i Matchu na razne načine, a veoma je popularna Latte Matcha s dodatkom začinskog bilja, a nude i razne vrste biljnog mlijeka.

Možda vas zanima Isprobala sam recept za najkremastiju verziju ledene kave s Instagrama - mmmljac! Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Instagram @thisisdrop Instagram @thisisdrop

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rachel Trelfa (@trellyeah)

Uz kavu, Drop nudi i pomno odabrana organska organska vina i craft piva te, naravno, nezaobilazne koktele. Cijene za kave se kreću od 2 eura naviše, a za koktele od 8 naviše. Iako je unutrašnjost Drop kafića malena, stolovi na ulici odaju pravu šarm dalmatinskog mjesta - dok ispijate kavu možete uživati u žamoru i promatranju ljudi koji konstantno prolaze kroz najpoznatiju ulicu u Makarskoj. Ovo nije mjesto za one koji kavu vole piti u miru, već za one koji žele iskusiti "ispijanje kave na zidiću". Drop je otvoren svaki dan, ali radi dvokratno od 8 do 13 sati te od 17 do 24 sata. Treba malo ubit oko poslije ručka, zar ne?

Photo: Instagram @niavkonno

Komentari 0

Top ponuda

Tečaj €/kn: 7,53450