Life&style
Tople dekice za kauč

Došla je jesen i hladne večeri - vrijeme je za tople dekice! Gdje kupiti najljepše?

  • Čak i kad je jesen ovako lijepa i sunčana, večeri su prohladne pa nam sve više prija provesti ih kod kuće
  • Dolaze dani gledanja serija, ispijanja čaja i ušuškavanja na vlastitom kauču - nezamislivo bez tople dekice
  • Deke više nisu samo pokrivač koji nas grije, imaju i dekorativnu ulogu i ukras su na krevetu ili kauču. Pogledaj kako smo lijepe primjerke pronašli u našim trgovinama  

Jest da nas ljeto obilato počastilo toplim rujnom, čak i sad kad je jesen kalendarski započela vrijeme je lijepo i ugodno, no večeri i jutra definitivno su postali svježi. Što znači da nam više nema izlaska iz kuće bez jakne i dugih nogavica, ali i da nam je vrlo, vrlo ugodno navečer se ušuškati pod toplu dekicu. Nekako postaje privlačnije provesti večer na kauču nego na piću u gradu...

Dolazi vrijeme gledanja serija, sa šalicom vrućeg čaja u ruci, kakvim finim keksićima - i definitivno pod nježnom vunenom dekicom koja tako lijepo grije. Vikend će nas još počastiti sunčanim vremenom, ali skori dani definitivno donose hladnoću i sve raniji mrak. Zato, treba se opskrbiti - evo našeg izbora najboljih dekica iz trgovina koje će izgledati super prebačene preko kauča. I tebe.

Šalica čaja nevjerojatno umiruje, a ovo je 7 najboljih vrsta čajeva na svijetu

Tople dekice za hladne dane | Autor: @miimavintage, pr/JYSK, pr/Kik @miimavintage, pr/JYSK, pr/Kik Bež deka od debele vune (Kik, 89,90kn); dekice s resicama (JYSK, 90,00kn): siva deka od debele vune (Kik, 89,90kn)

Deke ispletene od ekstremno debele vunene niti postale su hit prije nekoliko godina, a njihova privlačnost ne opada. Vrlo su dekorativne, a svoju popularnost imaju zahvaliti i čestim objavama na Instagramu. Znaš ono, zgodna djevojka sklupčana u velikoj fotelji pokraj prozora, obavijena ovom debelom dekom, pred njom stolić s knjigama, u ruci se puši šalica vruće kave ili čaja. To je to, takav stil života želimo zimi.

Tople dekice za hladne dane | Autor: Pr/Zara, pr/JYSK, pr/Kik Pr/Zara, pr/JYSK, pr/Kik Deka s dugom (Zara Home, 459,00kn); patchwork preštepana deka (JYSK, 125,00kn); deka od debele vune (Kik, 89,90kn); deka s točkama (Zara Home, 259,00kn)

Ovo nam treba! Deka koja se može ugrijati kako bi ti bilo toplije dok je u autu još hladno

Naravno, ovdje su i klasične pletene deke, od tanje vune, prošivene deke od tekstila (koje su zapravo prekrivači, ali jednako zamamno griju), jednostavne flis deke. One su ujedno i najjeftinije, a sve su ljepše. Naime, osim jednobojnih sada možemo kupiti i one sa zabavnim uzorcima. Za koju god se odlučiš, uživaj u toplim trenucima koje će ti osigurati.

Tople dekice za hladne dane | Autor: Pr/IKEA, pr/emmezeta Pr/IKEA, pr/emmezeta Bijela pletena deka (IKEA, 179,90kn); flis deke u raznim bojama (emmezeta, 24,99kn) ; deke iz kolekcije Jungle (emmezeta, 149,99 svaka)

Photo: Instagram@oliv.home

Komentari 0