Life&style 26. kolovoza 2013.

Dorf gostuje u Beču

Na tri lokacije u Beču od 25 do 29. rujna posjetitelji će imati priliku pogledati 13 filmova, jednu izložbu plakata, jedan koncert i nastup dva DJ-a.

U kultnom kinu Schikaneder posjetitelji će moći pogledati ukupno 13 filmova u dvije selekcije. Festivalska atrakcija svakako će biti film o američkom sastavu National: „Mistaken for strangers“ koji se premijerno prikazuje u Beču. Ljubitelji lo-fi legende Billa Callahana doći će na svoje, u programu je i film „Apocalypse – Bill Callahan tour movie“, autorice Hanly Banks. Veliko zanimanje vlada i za film o jednom od najznačajnijih autora s ex-YU područja – bosanskom glazbeniku, piscu i performeru Damiru Avdiću – „Pravi čovjek za kapitalizam“, autora Dušana Moraveca. Bečka publika će imati priliku premijerno pogledati film „Kako smo ušli u Europu – slučaj SexA“ autorice Ines Pletikos, inače pobjednički film ovogodišnjeg Dorf-a o kultnom noise sastavu SexA. 

 | Autor:

U fokusu Dorf festivala u Beču su hrvatski dokumentarni glazbenii filmovi. Na taj način se pruža mogućnost austrijskoj publici da dobije uvid u recentnu hrvatsku (ali i slovensku i makedonsku) produkciju, te da premijerno uživaju u aktualnim svjetskim muzičkim dokumentarcima. Filmove i svoj rad će predstaviti sami autori, a u popratnom programu posjetitelje čeka zanimljiva izložba plakata kultnog hrvatskog autora Igora Hofbauera, iz Zagreba u Gradišćansko-hrvatskom centru od 25. do 29. rujna, te koncert sastava Cherkezi United iz Zagreba, čiji punk-rock kazachok će bečka publika moći poslušati 29. rujna u OST klubu. Na svečanom otvaranju festivala 26. rujna u Schikanederu će posjetitelje rasplesati DJ Stefan Skorepa i Dieter Pfeiler, koji već dvije godine gostuju u Hrvatskoj na Dorf gostovanjima i oduševljavaju funk/soul izborom glazbe sa vinilnih ploča.

Kompletan program s rasporedom projekcija i ostalih događanja, cijenom ulaznica će biti objavljen 1. rujna, a sve informacije pratite putem društvenih mreža i na službenoj stranici Festivala.

Komentari 0