Life&style

Dora Jagodić: Prva žena na Sport Klubu koja komentira nogometne utakmice, nosi revije i sanja o Parizu

  • Sport Klub televizija dobila je žensko pojačanje i prvu ženu koja komentira nogometne utakmice
  • Njezino je ime Dora Jagodić, a otkrila nam je kako je započela njezina sportska ljubav, ali i kako ju je spojila sa svojim profesionalnim putom
  • Zaljubljenica je u modu, a otkrila nam je i zašto Pariz smatra savršenim gradom za sebe!

Dora Jagodić sportska je novinarka i novo lice televizije Sport klub na kojoj je postala i prva žena koja komentira nogometne utakmice. Pokriva Dora i druge sportske teme, bavi se i PR-om, a ima i još jednu veliku strast. Uhvatili smo je između snimanja, točnije, na Zelenom valu gdje se kao prava žena sklona multitaskingu uspješno preskidala, vozila i razgovarala na mobitel.

Da ne bi bilo kaznenih prozivanja, u njezinu obranu auto je bio zaustavljen, a razgovor na zvučniku. Ipak, nastavile smo kasnije, u njezinoj novoj rupi između poslovnih obaveza, snimanja i učenja francuskog jezika. Uz pun raspored i još više energije - otkrila nam je tko je zapravo Dora!

 | Autor: Dora Jagodić privatna arhiva Dora Jagodić privatna arhiva

Još odmalena bavila se sportom, a sve je krenulo na prijedlog njezinog oca. Iako se bavila i košarkom, shvatila je da joj više odgovaraju individualni sportovi pa se tako ipak usmjerila na tenis i atletiku.

"I danas se bavim sportom, ali rekreativno, tako da treniram tenis i odlazim u teretanu", započela je Dora priču o svojoj sportskoj strasti. "To je ono što zanima cijelu moju obitelj. Tata je oduvijek igrao nogomet i pravi je fanatik za sport, baš kao i mama, a tako su ubacili i mene i moju sestru. Zapravo su oni krivci za to", objašnjava kroz smijeh.

Možda vas zanima Napisao je curi "uvjete i odredbe" za vrijeme Eura - smije ga zvati samo u poluvremenu i ne smije pitati kad će se vratiti iz birtije Rubrika Life&style Life&style

No, iako ju je put vodio i prema drugim interesima, do svoga je cilja konačno stigla. Dora je naime po struci geodeta, a fakultet je nakratko odgodila. "Mislila sam da bih se mogla zeznut' i odlučila sam pričekati dok ne budem sigurna. S 26 godina sam konačno shvatila i upisala sam PR i medije", objasnila je Dora.

 | Autor: Dora Jagodić privatna arhiva Dora Jagodić privatna arhiva

Tijekom studija dobila je posao na radiju i shvatila da su mediji njezin poziv. Naravno, najjači interesi uvijek u konačnici prevladaju i pronađu svoj put pa je tako i Dora temu svoga diplomskog rada vezala uz sport. A onda je, odjednom, što ni danas ne zna kako točno, dobila poziv predsjednika HNK Gorica, Nenada Črnka, koji ju je pozvao da im se prodruži. "Složili smo se na prvi klik i to je bilo to", kaže nam.

 | Autor: Dora Jagodić privatna arhiva Dora Jagodić privatna arhiva

"Bila sam sportski i TV voditelj, radila intervjue, a uskoro sam dobila i poseban nogometni projekt. Bilo je sve to na temelju mog znanja i interesa. Radila sam još i FIFA utakmice koje sam komentirala, ali te su bile 10-minutne", rekla nam je. "Tada je došao Sport klub gdje se doista vidim još dugo. A tu je komentiranje ipak zahtjevnije jer utakmica od 10 i 90 minuta nije isto", priznaje Dora koja je prva žena na ovoj televiziji koja komentira nogomet. Pitali smo je i kako na sve to gledaju njezini kolege.

"Muška ekipa na poslu je super, i većinom i jesu muškarci. A meni je to pozitivno jer nema tračanja  i ženskih priča koje me često umaraju", kaže." Ne znam što su mislili u samom početku, ali kad su shvatili da znam tematiku i da sam skroz u tome, odmah je sve bilo odlično", dodaje.

 | Autor: Dora Jagodić privatna arhiva Dora Jagodić privatna arhiva

Dora i dalje radi kao sportska novinarka u HNK Gorica pa je dobro upućena u HNL, radi na Sport Klubu, a osim toga vlasnica je i digitalne marketinške i PR agencije pa svakodnevno ima i obaveze vođenja društvenih mreža za klijente. Pored svega toga, Dora je i velika zaljubljenica u modu koja je nekad bila i aktivna članica agencije Middiken.

 | Autor: Dora Jagodić privatna arhiva Dora Jagodić privatna arhiva

"Nosila sam revije, snimala kampanje, ali prioriteti su mi se promijenili. Ipak, i danas znam snimiti kampanju, ali sada sve ovisi o volji", kaže nam. Otkrila nam je Dora i svoju malu tajnu koja se skriva u velikom Parizu. "Sestra mi živi tamo i kako obje pričamo francuski, ozbiljno sam razmišljala da preselim. Taj je grad savršen spoj svega što obožavam - nogometni su fanatici, a moda je na svakom koraku. Ali rekla sam da ako dobijem posao u sportu ostajem u Zagrebu, i tako je na kraju bilo. Pariz je moj sljedeći izbor, ali zasad sam ovdje", prepričava nam.

 | Autor: Dora Jagodić privatna arhiva Dora Jagodić privatna arhiva

A kad smo je upitali o njezinim vrlinama i manama, spremno je odgovorila. "Organiziranost je apsolutno moja najpozitivnija strana jer uz dobar raspored mogu pronaći i slobodno vrijeme", kaže Dora, koja je navela tvrdoglavost i nestrpljivost kao najveće mane. "A nekad znam s tim biti teška, jer sam tvrdoglava pa sve mora biti odmah i sada. A osim toga sam direktna i iskrena, 
samo nekad to ispadne vrlina, a nekad mana", zaključuje. 

Ali uz njezinu simpatičnost i upornost ne sumnjamo da će joj sve te kvalitete dati najbolje u karijeri koja je već sada iznimno sjajna!

Photo: Dora Jagodić privatna arhiva

Komentari 0