Life&style

Donosimo ti jednostavan recept za fritule s kojim ne možeš promašiti

  • Nije sve u krafnama - ova primorska verzija pokladnih slastica sve je popularnija i na kontinentu
  • S ovim receptom fritule ćeš pripremiti za svega 10-ak minuta
  • Koje su ti najdraže: s cimetom, čokoladom, grožđocama, jabukama?
Možda vas zanima Grbav nos, višak kilograma, akne... Ove cure su otvoreno progovorile o svojim 'manama' - i zašto se njima danas toliko ponose Rubrika Život Život

Fritule su tradicionalna, domaća poslastica u Dalmaciji, Kvarnerskome primorju i Istri. Peku se kao desert u vrijeme maškara, za Uskrs, Božić, ali i druga slavlja. Posljednjih godina popularne su sve više i u kontinentalnoj Hrvatskoj, ponajviše zbog adventskih sajmova na kojeima se služe u kombinaciji s čokoladom, šećerom i cimetom, medom. Recepata za pripremu je stvarno puno i svatko ima neki svoj finalni touch zbog kojeg tvrdi da su baš njegove najukusnije, neki im dodaju i naribane jabuke, neki grožđice... 

 | Autor: Pinterest/http://ave-dulcis.blogspot.com/2012/02/fritule-moje-none.html Pinterest/http://ave-dulcis.blogspot.com/2012/02/fritule-moje-none.html

Osnovni sastojci:

  • 4 decilitra jogurta
  • 2 jaja
  • malo soli
  • 2 paketića vanilin šećera
  • paketić praška za pecivo
  • žlica rakije
  • 2 žlice šećera
  • 20 žlica glatkog brašna

Dodatni sastojci po želji:

  • naribana korica limuna ili naranče
  • grožđice
  • mahuna vanilije
  • malo naribanog muškatnog oraščića
  • cimet
  • naribana jabuka

 | Autor: Pinterest/http://remainsimple.tumblr.com/post/40132163774 Pinterest/http://remainsimple.tumblr.com/post/40132163774

Priprema:

  1. Umiješaj osnovne sastojke i neki dodatni po želji tako da dobiješ glatku smjesu, a ako ti se smjesa čini rijetka - slobodno dodaj još koju žlicu brašna. Smjesa bi ti trebala biti malo gušća od smjese za palačinke. 
  2. Nalij ulje u lonac do sredine ili koji prst više i pusti da se zagrije. Samo pripazi da ne bude prevruće. Smjesu vadi žlicom, možeš i s dvije žlice ili prstom ako ti je lakše, i ubaci u zagrijano ulje. 
  3. Brzo će poprimati zlatnu boju pa ih slobodno okreći i po tome ćeš znati kada su gotove. Ako imaš više ulja, one će se samo početi okretati.
  4. Papir stavi na dno posude u koju ćeš stavljati fritule kako bi upio višak masnoće, a možeš ga stavljati i između slojeva fritula. 
  5. Kad su gotove možeš ih posipati šećerom u prahu, čokoladom, medom ili marmeladom, sve po želji.
 | Autor: Pinterest/https://www.coolinarika.com/recept/brze-fritule-s-jogurtom/ Pinterest/https://www.coolinarika.com/recept/brze-fritule-s-jogurtom/ Možda vas zanima Lažne princes krafne s modernim zaokretnom! Brzo i preeeukusno! Rubrika Life&style Life&style

Ukusna slastica za čiju pripremu će ti biti potrebno svega desetak minuta voli većina ljudi pa s njom ne možeš pogriješiti kad ti se jede nešto slatko. Uživaj u desertu i dobar tek!

Photo: Pinterest/http://bakeme.com.hr/brze-fritule/
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mad975.IA

    "20 žlica glatkog brašna" - Koliko je to dekagrama???