Life&style

Domaća glumica otkriva zašto je godinama imala manjak samopouzdanja

  • Katarina Baban domaća je kazališna i televizijska glumica publici poznata po ulogama u serijama 'Drugo ime ljubavi' i 'Zlatni dvori' 
  • Uspješna glumica sada je progovorila o svom problemu s aknama
  • U intervjuu za miss7 Katarina je ispričala kako akne utječu na njezin život i posao te otkrila koju rutinu njege lica preporučuje

Svestrana osječka glumica Katarina Baban, koju šira javnost najviše pamti po ulogama zločeste Tamare u popularnoj seriji 'Drugo ime ljubavi' te snažne, britke i tvrdoglave Ane u seriji 'Zlatni dvori', ovih je dana odlučila hrabro progovoriti o problemu kože s kojim se susreću mnoge mlade djevojke i žene u odrasloj dobi. Naime, Katarina se godinama borila s aknama koje su joj se počele pojavljivati ulaskom u pubertet i koje su imale veliki utjecaj na njeno samopouzdanje. Za miss7 ispričala je kako se nosila s tim problemom i opisala svoju borbu: 

 | Autor: Joanna Paciorek Joanna Paciorek

"Ulaskom u pubertet počela je moja borba s aknama koja je bila prilično dugotrajna. Mislila sam da će one nestati sa završetkom puberteta, ali to se nije dogodilo. U jednom sam trenu počela vjerovati da će moj problem potrajati zauvijek", rekla nam je Katarina i dodala da su akne veliki problem ponajviše jer utječu na samopouzdanje. "Svatko tko se ikada borio s tim problemom, pa čak i u jako kratkom periodu, zna što ti prolazi kroz glavu. To je jedan začarani krug. Ružna si sama sebi bez šminke pa je stavljaš puno kako bi prekrila nedostatke, a onda ista ta šminka napravi još veći problem. Sretala sam cure koje su imale puno gore stanje kože od moje, ali su to nekako s ponosom nosile. Uvijek sam im se divila te potajno zavidjela na tolikom samopouzdanju", iskreno nam je ispričala. 

Poznata glumica otkrila nam je jesu li akne utjecale na njen posao i je li doživjela kakvu neugodnu situaciju zbog svoje problematične kože. "Akne su prije predstavljale problem, ali ponajviše meni i mom samopouzdanju. Kad si pod reflektorima ili pred kamerom sve se vidi pa mi je to stvaralo najveći osjećaj neugode. Srećom, nikada nisam doživjela ništa ružno u vezi s tim. Mislim da sam si najviše ja u svojoj glavi zamišljala određene situacije, jer sam bila opsjednuta idejom da je moja koža prvo što netko zamijeti na meni", rekla nam je talentirana Osječanka.

 | Autor: Joanna Paciorek Joanna Paciorek

Katarina je dobila bitku s aknama i nakon godina i godina borbe napokon može reći da više nema problem s njima. Pitali smo je koja je tajna njezina uspjeha. "Naučila sam da je prehrana glavni čimbenik te sam izvježbala samokontrolu da više ne posežem za namirnicama koje mi škode. Dugo sam vjerovala da je to genetski problem i da se tu ništa ne može. To je bila velika zabluda. Šećer je najgori neprijatelj kože te onog trena kada ga svjesno kreneš izbacivati iz prehrane problem s kožom se uvelike smanji. Promjene na koži danas zamijetim jedino ako par dana zaredom jedem nezdravu hranu ili ako promijenim kozmetiku. Otkad sam se riješila akni samopouzdanje mi je skočilo, iako sam i dalje u procesu rješavanja sitnih ožiljaka koji su još ostali.

Kad su u pitanju kozmetički proizvodi, probala sam sve i svašta! Isprobavala sam i razne preparate na prirodnoj bazi, ali ništa mi nije pomoglo kao La Roche-Posay Effaclar linija. Kroz nekoliko tjedana vidio se znatan pomak. Proizvode koristim zadnje četiri godine. Effaclar Duo+ kremu imam uvijek. Trenutno je koristim samo ako mi lice malo podivlja. Od La Roche-Posayja koristim i micelarnu vodu, serum s C vitaminom te hijaluronski serum. Njihov novi Effaclar ultra koncentrirani serum je čudo i preporučujem ga svakome tko ima prištiće, flekice, ožiljke... Vidjet ćete razliku već nakon jednog nanošenja", otkrila nam je Katarina i dala savjet za sve koji se bore s aknama u odrasloj dobi i zbog toga imaju manjak samopouzdanja.

 | Autor: Joanna Paciorek Joanna Paciorek

"Ako nađete liniju proizvoda koja vam odgovara, držite je se. Nemojte bjesomučno mijenjati kozmetiku i konstantno nešto isprobavati. Veći i bolji učinak imat će proizvodi iz iste linije u dugotrajnijoj upotrebi. Ono što je najbitnije pripazite na prehranu te izbacite šećer što je više moguće i garantirano ćete vidjeti razliku. Svakako preporučujem da pronađete dobrog dermatologa kojem ćete se prepustiti da vodi brigu o vašoj koži. I još jedna 'sitnica', a to je ne dajte da vas akne pokolebaju, unište vam dan, spriječe da se dobro osjećate u svojoj koži ili ono najgore, da pomislite da niste lijepi!", dodala je za kraj. 

Sretne dobitnice La Roche-Posay nagradnog natječaja su: 

1. Suzana Bistrički

2. Petra Frkat

3. Maša Malacko

4. Monika Đerđ Bosak

5. Martina Selak

6. Nina Paljuh

7. Ivana Barišić

8. Elvira Sorić

9. Karolina Mihoviljac

10. Ana Šušak

Čestitamo na osvojenom Effaclar ultra koncentriranom serumu! 

Sponzorirani sadržaj: missMIND za miss7

Photo: Ines Grahovac
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Boem

    Glavu gore mlada ljepotice, onaj ko te omalovažava manji je od mrava!
  • RužaTomašić

    pozdravljajući sve gledatelje na mreži, ovdje sam da podijelim malo svjedočanstva. Moje ime je Melania Macron, imam 40 godina. Udala sam se u 31. godini, imam samo jedno dijete i živjela sam sretno. Nakon jedne godine mog braka, ponašanje mog ... prikaži još!