Life&style

Dokazano! Zbog svoje si sestre sretnija osoba

Možda o tome nisi razmišljala na taj način, ali odrastati uz sestru znači da cijeli život odrastaš uz frendicu koja će uz tebe biti cijeli život, onu zbog koje ćeš uvijek imati beskrajne zalihe odjeće i šminke. Evo zašto je imati sestru zapravo super.

Iako to vjerojatno shvatiš tek nakon dvadesetih, imati sestru je stvarno super, zato je vrijeme da svoju čvrsto zagrliš i daš joj do znanja koliko su zapravo sretne budući da je jedno nedavno istraživanje dokazalo kako te sestre čine sretnijom i optimističnijom. Naime, znanstvenici na Sveučilištu De Montfort u Leicesteru ispitali su 571 curu između 17 i 25 i otkrili da te sestre teže većoj ravnoteži u životu. Hm, zanimljivo.  | Autor: Getty Images Getty Images

Profesor Tony Casidy sa Sveučilišta Ulster, nositelj istraživanja na Sveučilištu De Montfort, rekao je: "Čini se da sestre podupiru otvoreniju komunikaciju i koheziju u obitelji. Zanimljivo je da braća imaju upravo suprotan učinak.
"Izražavanje emocija temeljno je za dobro psihološko zdravlje i sestre u obiteljima to jednostavno promiču."
Štoviše, odrastanje sa samo jednom ženom u obitelji već vidno olakšava rješavanje problema u obitelji, a znanstvenici vjeruju kako kćeri ohrabruju otvorenije komuniciranje svojih emocija, tako održavajući dobre i zdrave obiteljske odnose.  | Autor: Getty Images Getty Images

Cure koje imaju sestre u istraživanju su ocijenjene kao najneovisnije, dok su dečki s braćom za isto dobili najnižu ocjenu. Što reći osim GIRL POWER!

No, zašto je to tako? Tony je objasnio: "Možda se radi o općoj tendenciji dječaka da ne razgovaraju o nekim stvarima. Jednostavno, kad je u pitanju razgovor, djevojke nemaju konkurenciju." Bravo za nas!

 

Photo: Getty Images

Komentari 0