Life&style

Dođi na besplatnu radionicu i saznaj kako izaći iz duga, početi štedjeti i pametno investirati

U osječkom hotelu Waldinger u srijedu, 15. ožujka, svim sudionicima radionice koju organiziraju u okviru projekta 'Novac u ženskim rukama' obratit će se stručnjakinje iz poduzetništva i u razgovoru odgovoriti na mnoge financijske nedoumice

Muškarci su tu da zarađuju novac, a žene da brinu o kućanstvu, žene su rastrošnice, muškarci su štedljivi ulagači... ovakvi stereotipi i podjele danas su stvar prošlosti. Međutim, posljedice se još uvijek osjećaju - istraživanja o financijskoj pismenosti otkrivaju kako, bez obzira na razinu ekonomske razvijenosti, žene imaju nižu razinu financijskog znanja od muškaraca (Istraživanje OECD-a o financijskoj pismenosti, 2019.) te se rjeđe odlučuju na ulaganja i osjećaju se manje stručnima u financijskim pitanjima. Pomalo paradoksalno s obzirom na to da upravo žene u većini slučajeva vode kućanstvo, odgovorne su za nabavke i zadržavanje troškova unutar obiteljskog budžeta.

Kako bismo potaknuli i osnažili žene da unaprijede znanja i vještine iz područja financija pozivamo ih da se pridruže besplatnim radionicama u organizaciji Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO) u okviru kampanje za financijsku pismenost žena "Novac u ženskim rukama".

Radionica će se  održati u osječkom hotelu Waldinger u srijedu, 15. ožujka, od 17 do 20 sati, a ulazak je za sve sudionike besplatan. Besplatan ulaz omogućila je Udruga UMFO, a potrebno se ranije prijaviti na lucija@zaokret.com. Broj mjesta je ograničen.

Kako promijeniti svoje financije?

Radionicu će voditi Kristina Ercegović, serijska poduzetnica, osnivačica i direktorica portala Žene i novac, poslovna savjetnica za male poduzetnike, autorica knjiga o poduzetništvu i dugogodišnja predavačica na temu poduzetništva. 

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva Kristina Ercegović

U nastavku vam donosimo plan i program cijele radionice:

Od 17 do 18 sati  - Kako doći na zelenu granu?

Što je ključ svega u odnosu s novcem? Ovim pitanjem radionicu će otvoriti Kristina Ercegović, koja će okupljenima objasniti što sve utječe na naš odnos prema novcu i dati savjete kako korak po korak promijeniti svoju financijsku situaciju na bolje. Objasnit će i na koji način možemo dodatno zarađivati, kako pokrenuti nešto svoje ili kako od svog hobija ili strasti pokrenuti poduzetničku priču. Kristina će razgovarati i o složenim pitanjima s kojima se susrećemo svaki dan, poput onoga kako izaći iz duga te početi štedjeti i investirati.

Od 18 do 18.30 - Razgovor 1:1 s Mirnom Matković 

Mirna Matković mlada je poduzetnica iz Đakova i vlasnica je poznatog portala Ženski recenziraj. Kristina i Mirna vodit će razgovor o Mirninim počecima, a nazočni će iz prve ruke moći doznati kako je Mirna pokrenula svoju poduzetničku priču, s kojim se preprekama na tom putu susrela, a otkrit će i koji su joj pritom bili najveći izazovi. 

Od 18.30 do 19 - Razgovor 1:1 - Zašto je važno ulagati u 3. mirovinski stup?

Dijana Bojčeta Markoja direktorica je Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO), koja će sudionicima radionice dati odgovore na pitanja zašto je važno štedjeti na vrijeme za mirovinu i kako to konkretno učiniti ulaganjem u treći mirovinski stup te zašto se ovakvo ulaganje isplati i privatno i poslovno. 

Od 19 do 19.30 - Kako (se) bolje prodati?

Htjeli mi to ili ne htjeli, u životu je nekako sve prodaja. A na pitanja kako prestati bojati se prodavati, zašto marketing i prodaja jesu za nas, kako doći do dodatne zarade i kako se zauzeti za sebe te ispregovarati bolje cijene, veću plaću i, u konačnici, više zarađivati, odgovore će ponuditi stručnjakinja za prodaju Anita Falamić

Od 19.30 do 20 - Pitanja i odgovori

Na kraju će svi sudionici moći postaviti pitanja govornicima te u ugodnoj i podržavajućoj atmosferi dobiti odgovore na sve nedoumice.

Pridružite se ovoj radionici i naučite iz prve ruke kako poboljšati svoju financijsku pismenost i budućnost! 

Financijska pismenost izrazito je važna jer omogućuje razumijevanje financijskih proizvoda i donošenje ispravnih financijskih odluka. Financijska pismenost žena smanjuje broj individualnih, ali i poduzetničkih promašaja, umanjuje rizik od siromaštva, pridonosi ekonomskom rastu i razvoju te daje jednake šanse svima na tržištu rada. Kampanja je nastala u suradnji s Udrugom društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO).

Photo: Unsplash, Guilherme Stecanella

Komentari 0