Life&style

U ovih pet stvari zaista se isplati uložiti - trajat će ti godinama!

  • Jesi li ikada kupila nešto jako skupo za što su ti gotovo svi rekli da si pretjerala, ali vremenom si se uvjerila da je vrijedilo svake kune?
  • Baš takve proizvode želimo stalno kupovati - one koji opravdavaju uloženi novac! Kriteriji za kupnju određenih proizvoda uglavnom su cijena, marka i izgled, no poželjno je da ipak kvaliteta bude najveće mjerilo pri kupnji
  • Izdvojili smo pet stvari u koje se zaista isplati uložiti i koje će potrajati godinama

Čini se da se posljednjih godina popularizirao način kupnje da se za što manje novca kupi što više stvari, što u teoriji i ne zvuči tako loše. Zar ne? No, činjenica je da je kvaliteta uvijek bila na cijeni, za razliku od kvantitete - i to potpuno opravdano! Premda nam se u jednom trenutku čini da ćemo bolje proći s jeftinijim proizvodom, svi smo se barem jednom uvjerili da nas taj jeftiniji proizvod lošije kvalitete na kraju košta više od onog "skupljeg". Drugim riječima, nekvalitetne proizvode moramo češće mijenjati pa nas samim tim u konačnici više i koštaju. Izdvojile smo pet stvari na kojima ne trebaš nikada štedjeti jer se u njih itekako isplati uložiti iz više razloga. Donosimo ih u nastavku!

Cipele

Neovisno o tome jesi li strastvena ljubiteljica cipela i neprestano ih gomilaš ili radije trošiš novac na nešto drugo, jedno je sigurno - cipele imaju jako veliku ulogu u tvom svakodnevnom životu. Osim vizualnog efekta, koji nam je vrlo često najvažniji pri odabiru, cipele uvelike utječu na zdravlje naših nogu. Budući da u njima provodimo veći dio dana, izrazito je važno da ih pažljivo i pametno odaberemo. Sigurno si se "bezbroj" puta zaljubila u neke cipele na prvi pogled, a onda si ih probala i razočarala se. Upravo je to ono na što posebno trebamo paziti prilikom kupnje.

Bilo da je riječ o ravnim cipelama ili onima na visoku petu, nikako nam kriterij za kupnju ne smije biti samo izgled. A ni niska cijena. Svaka od nas barem je jednom kupila cipele koje joj nisu baš bile udobne, ali su bile na velikom popustu. E, baš je to pogrešan pristup! Sada je sezona čizama i vjerojatno ćeš odlučiti počastiti se novim parom, zato si uzmi vremena, isprobaj puno različitih modela (po mogućnosti od prirodnih materijala), isprobaj i skuplje brendove pa tek onda odluči. Vjeruj nam da nećeš požaliti ako izdvojiš malo više za bolji par, a tvoje noge bit će jako zahvalne. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Mobitel 

Htjeli mi to priznati ili ne, bez ove "stvarčice" teško više možemo zamisliti život. Postala je produžetak naše ruke, a mogli bismo je nazvati i svojim novim "tehnološkim" organom. Možda zvuči malo čudno na prvu, ali sigurno si bezbroj puta bila u situaciji kada je mobitel "razmišljao" umjesto tebe. To i jest njegova najveća prednost - što nam može pomoći u gotovo svakoj situaciji. Ostale prednosti ovog pametnog "organa" mogli bismo nabrajati unedogled, posebice jer je svakim danom sve pametniji i revolucionarniji, baš poput najnovijih Samsung Note10 i Note10+. Jesi li znala da ovi mobiteli imaju super brzo 30-minutno punjenje koje traje čitav dan? Uz njihovu inteligentnu bateriju možeš biti online bez prekida jer se njezina vrhunska inteligencija prilagođava tvojim mobilnim navikama kako bi nadživjela dan.

Ono što je super i što svakoj ženi treba jest puno prostora za pohranu, a na ovim mobitelima unutarnja pohrana ima 512 GB. Također, možeš im davati i naredbe. Samo kažeš što želiš, a njegov inteligentni asistent Bixby odmah odgovori na tvoj glas. Sustav s više kamera odvodi fotografiju na novu razinu i čini videozapise legendarnima poput fotografije. Svim pripadnicama ljepšeg (ali i jačeg) spola svakako će se svidjeti i nevjerojatno tanak dizajn te zaslon Infinity-O, koji stvara neprekinuti prikaz. Mobiteli su dostupni u trima bojama nadahnutim svjetlom - aura crnoj, aura bijeloj i aura sjajnoj. Pazi ovo, uz njih dobivaš i S Pen olovku, koja elegantnim i jedinstvenim dizajnom slijedi tvoje pokrete - dulje piše, crta i upravlja. Nemojmo zaboraviti ono najvažnije, s ovim se mobitelima možeš osjećati potpuno sigurno. Ovi su mobilni uređaji dizajnirani tako da pružaju obrambenu sigurnost na svim razinama, od čipa nadalje, zahvaljujući sigurnosnoj platformi Samsung Knox. A lozinke? Više ih ne moraš pamtiti. Usluga Samsung Pass omogućuje podešavanje opcija za jednostavan, brz i siguran pristup podacima, poput aplikacija za bankarenje i slanje e-pošte. 

Treba li ti još razloga za investiciju u ovaj turbo pametni uređaj?

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Krema za lice

Kreme za lice jedan su od najčešće korištenih kozmetičkih proizvoda među ženama, a u posljednje vrijeme sve češće i među muškarcima. Nezaobilazna rutina u njezi kože lica svakako uključuje nanošenje kreme, koja na određeni način pomaže našoj koži. No, ono što nerijetko zbunjuje potrošače jest široka i raznolika ponuda krema za lice pa se uvijek iznova nameće pitanje - Koju odabrati? U "moru" krema teško je razdvojiti kvalitetne i učinkovite od onih manje efektnih i lošije kvalitete

Kvalitetne kreme za lice pružaju koži adekvatnu zaštitu i cjelodnevnu hidrataciju te povećavaju otpornost i elastičnost kože. Budući da je koža lica svakoga od nas različita, ne postoji univerzalna krema za lice koja odgovara baš svima. Činjenica je da nije svaka krema za svakoga, ali ono što svaka krema zasigurno treba sadržavati sastojci su koji osiguravaju disanje kože i čišćenje pora. Nije tajna da skuplje kreme imaju i kvalitetnije sastojke, zbog čega su i učinkovitije. Stoga, isplati se izdvojiti koju kunu više i uložiti u svoju kožu kako bismo je učinili ljepšom i zdravijom. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Madrac

Zdrav i kvalitetan san važan je za naše zdravlje, a kako se kaže, zdrav čovjek sretan je čovjek. Prema tome, zapravo je naspavan čovjek sretan čovjek. Nije baš najljepši osjećaj probuditi se s bolnim leđima, velikim podočnjacima i ukočenim vratom, zar ne? Takvi problemi nastaju kao rezultat nepravilnog položaja tijekom spavanja, ali i zbog lošeg madraca. Kvalitetan madrac treba biti prozračan, imati zaštitu od grinja i, ono što je najvažnije, treba odgovarati obliku kralježnice. Osim toga, ne bi trebao biti ni premekan ni pretvrd.

Dobar madrac u pravilu treba promijeniti otprilike svakih sedam do osam godina, dok onaj lošije kvalitete treba mijenjati češće. Imaj to na umu kada dođe vrijeme za kupnju novog madraca. Premda će ti se u tom trenutku jeftiniji madrac lošije kvalitete možda učiniti kao prihvatljivija opcija, činjenica je da ćeš morati puno prije ponovno u kupnju, a tvoj san neće imati jednaku kvalitetu kao na boljem madracu. Budeš li to gledala dugoročno, investicija u dobar madrac itekako se isplati!

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Kuhinjsko posuđe

Ne kaže se bez razloga da ljubav ide kroz želudac. Hrana je izuzetno bitna za naše svakodnevno funkcioniranje, zbog čega veliku važnost ima način na koji je pripremamo. Najveću ulogu u tome ima upravo kuhinjsko posuđe. Ok, neki će reći da je najvažnija vještina kuhanja, ali ono u čemu su svi chefovi složni jest to da je za okus jela, osim kvalitetnih namirnica i kulinarskih vještina, presudno i posuđe u kojemu se hrana priprema. Pitaš se kako kuhinjsko posuđe može utjecati na okus jela?

Naime, lonci, tave i ostalo posuđe izrađeni su od različitih materijala i drugačije provode toplinu pa isto jelo može ispasti drugačije ako ga pripremaš u različitom posuđu. Puno je veća vjerojatnost da će ti hrana zagorjeti u posuđu lošije kvalitete nego u onom kvalitetnom. Kako bismo to spriječili, nerijetko dodajemo puno više ulja ili masti nego što je potrebno, a to je potpuno pogrešno. Prema tome, potrebno je izabrati posuđe od kvalitetnih materijala u kojemu se hrana neće "lijepiti" i zagorjeti. Zapamti, ono smo što jedemo!

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: None

Komentari 0