Life&style
Čuvaj me s leđa 2

Dobra zabava čeka nas u kinima: stiže akcijska komedija "Čuvaj me s leđa 2" snimana u Hrvatskoj

  • Lokacije Lijepe Naše igraju glavnu ulogu u potencijalnom hitu "Čuvaj me s leđa 2" ("The Hitman's Wife's Bodyguard")
  • U filmu koji je većim dijelom snimljen u Rijeci glume hollywoodske zvijezde Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Antonio Banderas, Morgan Freeman i Frank Grill
  • Film stiže na velika platna 17. lipnja, a mi jedva čekamo zabaviti se uz puno smijeha u kinima

Veselimo se ponovno ići u kina sad kad se situacija s pandemijom polako vraća u normalu. A za posjet kinu sada imamo dobar razlog jer od 17. lipnja na velika platna stiže odlična akcijska komedija. Filmski hit Čuvaj me s leđa iz 2017. godine dobio je nastavak – slavnom plaćenom ubojici Samuelu L. Jacksonu i tjelohranitelju Ryan Reynolds u nastavku se pridružuje i žena plaćenog ubojice Salma Hayek koja ih pokušava ujediniti. 

Kao i kod prvog dijela režiju potpisuje Patric Hughes, scenarij Tom O'Connor i Brandon Murphy, a glavnim glumcima pridružuju im se Morgan Freeman, Antonio Banderas, Tom Hopper, i Frank Grillo.

Najveći dio filma je sniman u Rijeci, Rovinju, Karlovcu, Zagrebu, Jastrebarskom, Pisarovini, Motovunu, Buju, Vodnjanu, na Limskom kanalu, te otoku Biševo. Cjelokupno snimanje u Hrvatskoj trajalo je 49 dana. Hrvatske lokacije „glume“ Italiju, mediteransko podneblje, ali i Hrvatsku jer se jedan dio radnje filma odvija u Hrvatskoj. Na produkciji filma radilo je više od 489 hrvatskih filmskih djelatnika te je bilo angažirano više od 621 statista.

 | Autor: PR/Imperial PR/Imperial Scene sa seta filma

Tako se tih dana u Zagrebu, u samom centru grada, moglo sresti najpoznatije hollywoodske glumce u spektakularnim akcijskim scenama koje su snimane u Medulićevoj ulici nadomak Mimare pred očima oduševljenih učenika Prve ekonomske škole koji su mogli gledati glumce u akciji. Između ostalog snimalo se i na krovu javne garaže iza hotela Panorama te na potezu Muzej Mimara – Ulica Izidora Kršnjavog do Savske ceste. Prije dolaska u Zagreb glumačka ekipa slobodno vrijeme je provodila istražujući ljepote Istre. 

 | Autor: PR/Imperial PR/Imperial Film se snimao diljem Lijepe Naše

Drugi dio akcijske komedije nastavlja se četiri godine nakon događaja iz prvog dijela. Nakon što su najbolje plaćeni ubojica Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) i tjelohranitelj Michael Bryce (Ryan Reynolds), koji su najveći protivnici, morali surađivati, tjelohranitelj sada mora napraviti prisilnu pauzu zbog stresa i noćnih mora.

 | Autor: PR/Imperial PR/Imperial "Čuvaj me s leđa 2"

Kad se napokon navikne na ideju da više neće biti tjelohranitelj niti koristiti oružje, prije atentata spašava ga supruga ubojice Sonia Kincaid (Salma Hayek) koja ga je tražila kako bi spasio njezina supruga. Budući da Bryceu nije dopušteno koristiti vatreno oružje ili bilo koje drugo oružje, morat će preobratiti Dariusa svojom duhovitošću i inteligencijom.

Photo: Pr/Orijent

Komentari 0