Life&style

'Do Revenge' je broj 1 na Netflixu: Mračna komedija sa zvijezdama 'Riverdalea' i 'Stranger Thingsa'

  • Trenutno broj jedan na top 10 listi najgledanijih filmova Netflixu je teen komedija 'Do Revenge'
  • Iako radnjom i stilom podsjeća na klasike ovog žanra iz 90-ih poput 'Clueless' ili 'Mean Girls' iz ranih 2000-ih, radi se o nešto mračnijem i neobičnijem uratku i spoju žanrova
  • U glavnim ulogama su i zvijezde iz popularnih serija 'Stranger Things' i 'Riverdale' - Camila Mendes i Maya Hawke

S dolaskom sve nižih temperatura, sve više vremena provodimo u svojim domovima i ispred svojih televizija. Kada bi morali jesen opisati u tri riječi, izabrali bi: dekica, udobnost i televizija. Uistinu, od svih godišnjih doba, jesen kao da je reklama za 'Netflix 'n chill' način života. Srećom, na popularnim streaming servisima ne nedostaje sadržaja, a mi vam i ovaj tjedan donosimo novosti u svijetu filmova i serija. 

Možda vas zanima 'Emily u Parizu', 'Tračerica', 'Dinastija'... Donosimo 9 najboljih outfita iz omiljenih serija Rubrika Moda Moda

Trenutno na prvom mjestu u top 10 filmova u Hrvatskoj na Netflixu našla se mračna teen komedija naslova 'Do Revenge'. U filmu dvije glavne uloge tumače zvijezda 'Riverdalea' Camila Mendes (Drea) i glumica i model Maya Hawke (Elenor), kćer Ume Thurman i Ethana Hawke, koju znamo po ulozi u još jednoj popularnoj seriji 'Stranger Things'. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by camila mendes (@camimendes)

'Do Revenge' je mračna komedija o dvije srednjoškolke koje se udružuju kako bi se osvetile onima koji su im učinili nešto nažao. Drea je jednom bila najpopularnija djevojka u srednjoj školi, no reputacija joj se srozala nakon što je njen dečko objavio njihovu snimku seksa. Povrijeđena Drea udružuje se s pomalo nespretnom i ekscentričnom učenicom Eleanor koja se želi osvetiti svojoj staroj nasilnici Clarisse zbog glasina koje je proširila o njoj u ljetnom kampu. Zajedno, Drea i Eleanor kreću na misiju protiv svojih zlostavljača.

Na prvu, film mjestom radnje, likovima i temom podsjeća na kultne teen komedije poput 'Mean Girls' ili još starije 'Clueless', međutim radi se o nešto mračnijoj i ironičnijoj komediji o tinejdžericama za tinejdžerice (ali i nas starije koje potajno uživamo u ovom žanru). Međutim, 'Do Revenge' nije sasvim klasična, već sto puta ispričana priča o popularnim i nepopularnim srednjoškolcima, već dolazi s  neočekivanim zaokretom, a usto je i dosta mračnija. 

Obožavale smo gledati vrckastu Ally McBeal, a evo gdje su danas glumci ove omiljene odvjetničke serije

Redateljica Jennifer Kaytin Robinson objasnila je kako je izvorna motivacija filma donekle inspirirana romanom 'Strangers on the Train' Patricije Highsmith iz 1950., u kojem dva muškarca odlučuju "zamijeniti" ubojstva. Jennifer je odlučila poigrati se Gen Z spinom u filmu jer "pakao nema bijes tinejdžera." Uz Mendes i Hawke, u seriji glume popularna Sophie Turner iz 'Igri prijestolja', Austin Abrams iz 'Euforije' i Alisha Boe iz '13 Reasons Why'.

Photo: Netflix

Komentari 0