Life&style

Dnevnik mladenke: Što mi je sve prolazilo kroz glavu taj dan

Novinarka miss7 Martina, do prije neki dan Arar, a sada Kunić, odlučila je s tobom iskreno podijeliti kakve sve misli, strepnje i osjećaji prate mladenku na dan njezinog vjenčanja...

Iscrpljujuće praćenje vremenske prognoze, dani koji traju 27 sati, hodočašća po sajmovima vjenčanja, cvijeće, zahvalnice, kočije, šatori, sale, light-man, flag-man, best-man, wtf man??! U cijelom tom cirkusu pristižu originalna pitanja tipa „I mladenci, je li sve spremno“? Još uvijek ne znam zašto nisam odgovorila: „Pa znate i nije baš. Moj budući muž i ja smo se odlučili malo odmoriti i sve prepustiti zlom patuljku Cvilidreti kojem ćemo zauzvrat dati svoje prvorođenče“.
Ali, sve je zaboravljeno onog trena kad sam na ulazu u crkvu ugledala 177 pari očiju uperenih u nas. Do oltara sam hodala opijena emocijama pazeći se da ne ulovim majčin uplakani pogled. Prisjetila sam se večeri prije. Kuma i ja promatramo nebo iznad Zagreba pijuckajući ledenu berbu i pričajući o djetinjstvu i životu. Lažem, kiša je lijevala, prolazile smo protokol za sutra, prijetila sam joj da ako se napije na svadbi svima ću proširiti laž da je dala praznu kuvertu i smrzavale se pokušavajući uploadati dvije čaše muškata provučene kroz par Instagram filtera.

 | Autor: arhiva arhiva

Na kraju sam, pomirena činjenicom da ću prvi ples otplesati razmazane šminke popustila i suze su potekle. Zamolila sam fotografa da mi pošalje neku fotku gdje šarmantno plačem, ali nema je. Pa evo jedna s leđa. Bolje da gledate u moj friz koji se još dobro držao obzirom na "kamen, krš i maslina" mlataranje glavom, nego kako pušem nos. 

 | Autor: arhiva - ucviljena arhiva - ucviljena

Do sale smo pratili barjaktara koji je bio toliko uživljen u svoju ulogu da smo se zabrinuli da će ispasti kroz prozor. Iako smo imali nekih 8 km za prijeći, imala sam osjećaj kao da smo na pola puta do Dubrovnika. Igrajući se prstenom na lijevoj ruci koja nam je oboma inače bila prazna, proživljavamo kratke flashbackove dugogodišnje veze uz romantične Bosnija, Srbia, Krouejšija stihove popularne Sandre Afrike i dalje zabrinuto držeći barjaktara na oku. 

 | Autor: Arhiva/tko je zgodni barjaktar - na upit Arhiva/tko je zgodni barjaktar - na upit

Iako bi svaka normalna mlada bila uzbuđena jer ju čeka ulazak i prvi ples, ja sam sa svojim control freak poremećajem panično čekala da vidim kako će izgledati cvjetne dekoracije koje sam dogovorila sa cvjećarkom. Naravno bile su točno onakve kakve sam htjela, a možda čak i malo ljepše. Pitanja tko je cvjećarka i kako doći do nje primam u inbox. 

 | Autor: arhiva arhiva

Nikad nisam bila od onih cura koje se silno žele udati i intuitivno se okreću prema izlozima salona vjenčanica, ali jedno sam znala – ako se udam, plakat ću i tresti se plešući prvi ples. Budući da sam taj dio odradila u crkvi, situacija na podiju je bila vrlo ugodna. Atmosfera je bila na vrhuncu. Vidjeti ljude koji se nikada nisu upoznali kako se drže za ruke i prate ritam sirtaki kola, dovede te prosvjetljenja da se ti i suprug zapravo trebate baviti organizacijom vjenčanja!!!
Šalim se naravno, eventualna obnova zavjeta za dvije, tri dekade i bilo bi dosta organizacije za ovaj život. Torta koju smo rezali, a nismo okusili kao ni pomno birani meni mjesecima ranije (adrenalin je jednostavno isključio sve naše fiziološke potrebe), bacanje buketa i podvezice trenuci su koji svadbu čine, paa – svadbom, a kao da smo svi bili u nekoj ugodnoj struji kada se prostorijom proširila melodija neizbježnog hita „Despacito“. Zapravo sad kad malo bolje pogledam sliku mislim da je to ipak bio Linđo. Hmm.. morat ćemo pričekati video.  

 | Autor: arhiva arhiva

Ne bih kvarila najsavršeniji dan u tvom dosadašnjem životu pričom o jutru nakon. Reći ću ti samo da je prva bračna "noć" moguća kao i ugodan odlazak zubaru. Radije dajmo ovom članku jednu edukativnu notu pa prođimo kroz par pitanja koja mladenka nikako ne želi čuti. Mislim da imamo još malo mjesta pa bih prošla samo kroz par osnovnih. Sigurno hodaš po svadbama pa da znaš: 

1. I mladenci, je li sve spremno? 
2. Jesi uzbuđena? - Što misliš? I koji uopće odgovor očekuješ? I zašto? Pitam ja tebe. 
3. Je l' se predomišljaš? – Kad to netko pita, jedan anđeo da otkaz.
4. Kako je u braku/kad će djeca? (15 min nakon obreda u crkvi) – Vrlooooo originalno, klap klap.
5. Jeste se pokrili? – Ako nisi roditelj, kuma ili netko turbo blizak – nemoj. Jednostavno nije pristojno.

Pitanja i komentari koje slobodno možeš uputiti mladoj.
1. Ajme prekrasna si! – Što češće, što uvjerljivije, ne može dojaditi. 
2. Divno si sve organizirala.- Iako znaš da je imala organizatora vjenčanja koji sad ima PTSP od nje. 
3. Jesi ti to smršavila? – Što češće, što uvjerljivije.
4. Kamo ćete na medeni mjesec? – Samo ako si sigurna da stvarno ide na medeni mjesec.
5. Tko je cvjećarka i kako doći do nje? –Inbox

 | Autor: arhiva arhiva

Photo: arhiva

Komentari 0