Life&style 05. prosinca 2019.

dm donirao opremu vrijednu 130 tisuća kuna Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod

Doniranim aparatima OB Slavonski Brod opremit će dvije hitne pedijatrijske ambulante

U utorak, 10. prosinca, dm je Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod donirao multifunkcionalne stupove u vrijednosti od 130.524 kune na koje će biti spojeni strojevi za pomoć pri disanju, strojnu ventilaciju, defibrilaciju, kao i popratna tehnička oprema. Donirani stupovi spadaju u medicinsku opremu koja se vrlo često primjenjuje te će dm-ova donacija značajno unaprijediti brzinu i dostupnost zdravstvene usluge u hitnim pedijatrijskim ambulantama u kojima medicinsko osoblje godišnje u prosjeku zbrinjava oko 10.000 djece.

 | Autor:

„Nova i moderna oprema koju nam je donirao dm značajno će olakšati hitno zbrinjavanje malih pacijenata, kao i rad medicinskog osoblja Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod. Zahvalni smo što je dm prepoznao potrebe naše zajednice i donaciju namijenio upravo najmlađima koji će od sada pa na dalje dobivati još bolju zdravstvenu skrb.“, izjavio je prim. dr. sc. Josip Samardžić, dr. med, ravnatelj Opće bolnice Slavonski Brod.

„dm uvijek ulaže u zajednicu u kojoj živimo i radimo, a osobito se trudimo prepoznati potrebe zdravstvenih ustanova i osjetljivih skupina u društvu, kao što su djeca. Zato smo izrazito zahvalni i ponosni što možemo doprinijeti unapređenju bolničkog odjela koji zbrinjava slučajeve djece kojima je potrebna hitna medicinska pomoć“, naglasila je Ana Fostač - Krilčić, članica Uprave dm-a u Hrvatskoj.

Društvena odgovornost temelj je poslovanja tvrtke dm-drogerie markt, a tijekom protekle poslovne godine dm je uložio ukupno 1,9 milijuna kuna u zajednicu kroz različite projekte i inicijative koje doprinose rješavanju stvarnih problema u zajednici.

Komentari 0