Life&style

Djeca crtežima pokazuju da su članovi stožera njihovi junaci - Berošev i Božinovićev odgovor je nevjerojatno dirljiv

  • Zbog svog predanog rada na sprječavanju širenja koronavirusa mnogi su članove Stožera za civilnu zaštitu poistovjetili s modernim junacima
  • A upravo ih je takvima zamislio i 8-godišnji Šimun čiji je crtež privukao pažnju ministara Beroša i Božinovića
  • Djevojčica Eva uvidjela je kako na našim novčanicama nedostaje ženskih lica pa je sama nacrtala jednu i to sa svojom heroinom - dr. Alemkom Markotić

Ministar zdravstva Vili Beroš posljednjih je tjedana svojim marljivim i ažurnim radom te nastojanjima da spriječi širenje koronavirusa oduševio velik dio hrvatske javnosti. Mnogi su u njemu vidjeli pravog heroja, a upravo ga je tako dočarao i osmogodišnji Šimun Ćorić iz Nuštra. Na njegovom crtežu svi istaknuti članovi Stožera za civilnu zaštitu postali su superjunaci. Tako je Vili Beroš nacrtan kao Superman, Krunoslav Capak postao je Batman, a Davor Božinović Flash. Dr. Alemku Markotić prikazao je kao Wonder Woman.

Možda vas zanima Ugledni znanstvenik Igor Rudan iznosi brojke i upozorava: SVI U KUĆE. SAD. ODMAH! Rubrika Life&style Life&style

Crtež je oduševio ministre

Njegov crtež na svojim je službenim Facebook stranicama objavila Općina Nuštar, a objava je u rekordnom roku postala pravi viralni hit. Nije bilo potrebno dugo vremena da se o njoj oglase i članovi Stožera.

"Dragi Šimune, hvala ti. Čuvaj svoje bližnje...Ti si njihov štit i moj junak! Pozdravlja te Vili" - napisao je ministar u komentaru poslanom sa službene stranice koronavirus.hr. A isti je crtež oduševio i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića koji ga je podijelio na svom službenom Twitter profilu. "Napravit ćemo sve da našoj djeci vratimo djetinjstvo. Šimune, hvala na podršci, zbog vas se nikada nećemo umoriti" - poručio je "Flash" Božinović.

Možda vas zanima Sapun za ruke ili dezinfekcijsko sredstvo: što bolje štiti od virusa? Rubrika Life&style Life&style

Prva žena na novčanicama

Uz Šimunov, domaću je javnost oduševio i crtež 10-godišnje Eve Šikić koja je nacrtala improviziranu novčanicu od 30 kuna koju krasi lik Alemke Markotić, ravnateljice Klinike za infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević". A kako je ovaj crtež nastao otkrila je autoričina teta Željana Šikić za Večernji list. "Naša Eva ide u četvrti razred osnovne škole. Pošto smo na Murteru sada svi u teškoj situaciji i doslovno ne izlazimo iz kuća ona vrijeme krati crtajući i gledajući televiziju. Ona je tijekom svog promatranja svijeta i vijesti oko sebe došla do zaključka da je gospođa Alemka Markotić heroina nacije. I eto, samo je uzela papir, bojice i donijela nam gotovu novčanicu" - ispričala je.
Prema tetinom priznanju djevojčica je primijetila kako na našim novčanicama nedostaje ženskih likova te je na ovaj način odlučila iskazati svoj prijedlog o tome tko bi trebao zauzeti to mjesto.

 | Autor: Ema Šikić Ema Šikić

 

 

Photo: facebook

Komentari 0