Life&style
1/22

Dizajnerske svijeće za moderne domove

Mladi dizajner Damjan Jacić stoji iza jedinstvenog brenda Damien's Candles, svijeća s dizajnerskim potpisom. Ekskluzivno za Budi.IN predstavio je i nove modele, točnije prvu dječju svijeću - Baby candle.

Moderni visokokvalitetni dizajn u tradicionalnoj izradi najbolji je opis brenda Damien’s Candels koji potpisuje 28 -godišnji apsolvent Tekstilno tehnološkog fakulteta te zaljubljenik u arhitekturu i SF, Damjan Jacić.

 | Autor:

Izradom svijeća počeo se baviti prije nešto više od godinu dana s ciljem stvaranja modernih, ali dizajnerskih svijeća. “Inače sam veliki ljubitelj svijeća i primijetio sam da kod nas zapravo ne postoji dizajnerska svijeća, sve su nekako klasične i obične. Ono što je moja želja i nit vodilja je stvoriti prepoznatljivi brend dizajnerskih svijeća koje karakterizira inovativan i minimalistički dizajn”, objasnio je.

 | Autor:

Proizvodnja svijeća dugogodišnji je obrt njegove obitelji stoga je odlučio tom tradicionalnom obrtu dati dizajnerski potpis. “Kad sam počinjao želja mi je bila stvoriti kolekciju svijeća koja ima svoje temelje u modernoj arhitekturi i minimalističnom dizajnu. Svijeće kao oblik dizajnerskog izražavanja su vrlo zakinute za estetiku i najčešće se svode na mirisne čaše, stoga sam htio napraviti nešto što ima dizajn, nešto novo, drugačije. Jednu modernu i elegantnu priču u svjećarstvu”, otkrio je Damjan.

 | Autor:

Izrada svijeća je ručna što omogućuje visoku razinu obrade i garantira da svaka svijeća zadovoljava normative izgleda. Svijeće se izrađuju od visokokvalitetnih njemačkih parafina, biljnih voskova ili pčelinjeg voska. Ovisno o modelu izrada može trajati tj. proces hlađenja i kontroliranja i do 20 sati zbog čega neki modeli vrlo ekskluzivni i rade se tek kada je napravljena narudžba.

 | Autor:

Talentirani dizajner inspiraciju pronalazi u arhitekturi i modernom interijeru. Njegove svijeće stvorene su za minimalističke domove stoga ne čudi što im ne mogu odoljeti žene koje pridaju važnost lijepo sređenom domu i atmosferi koju plamen svijeće može pružiti. Damjanove klijentice nisu komercijalnog ukusa već vole stvari unikatnog dizajna.

 | Autor:

Osim po dizajnu koji je autorski rad i zaštićen kao intelektualno vlasništvo, Damjan veliku pozornost pridaje kvaliteti sastojaka s ciljem da njegove svijeće dugo i postojano gore i da nisu štetne kao neki jeftiniji proizvodi. Također, sve se radi ručno i s ljubavlju i poštovanju prema tom jednom sada već i pomalo napuštenom obrtu.

 | Autor:

Cijene se kreću od 10 do 390 kuna. Njegov asortiman uključuje Siganture liniju koja ima 4 modela u ponudi, Basic liniju stupnih svijeća i kugli, male svijeće kao zahvalnice na vjenčanjima te novitet koji je Damjan ekskluzivno predstavio čitateljima Budi.IN-a. Riječ je o svijeći za prvi dječji rođendan u prepoznatljivoj minimalističkoj maniri Damien's dizajna. B-day baby candle je rađena u kombinaciji s biljnim voskom i pčelinjim voskom što čini svijeću vrlo ekološkim proizvodom te ima prirodni miris meda. "Inspiracija za svijeću je došla iz kruga prijateljica prateći njihove vesele zgode i nezgode I činjenicu da je svaki dan razlog za slavlje i veselje kada je u kući mala beba. Činilo mi se skoro pa nepravedno da na svoj prvi jubilej bude samo broj jedan stoga sam napravio svijeću kojom roditelji i njihova beba slave svih prvih 365 neponovljivih dana koje su zajedno proveli", otkrio je.

 | Autor:

Ukoliko to odgovara njegovoj estetici Damjan radi i po narudžbi. “Svaki izazov je više nego dobrodošao i napravljeno je nekoliko uspješnih suradnji, uglavnom je riječ o skupljim hotelima i restoranima koji se odvažne na takvu narudžbu”, objasnio je.

Dizajner ima mnogo planova za budućnost, a uključuju još modela, mirisnu linija te širenje izvan Hrvatske, što će sigurno oduševiti obožavatelje njegovog modernog dizajna i detalja za dom.

U galeriji pogledajte Damien’s Candels svijeće i njihovu izradu…

Photo: None

Komentari 0