Life&style

Dezodorans pomaže i kod žuljeva od neudobnih cipela

Znamo da obavljate milijun stvari u danu i da pritom želite uvijek ostati svježi i mirisni.

Također, do sad ste sigurno naučili i da se dezodorans stavlja prije spavanja (ako niste, sad znate). Ali jeste li znali da možete nanositi dezodorans i na neke druge dijelove tijela? U nastavku pročitajte tri zanimljiva prijedloga za korištenje antiperspiranata koji ne uključuju područje ispod ruku.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Kako bi vam se lice manje sjajilo

Prstima lagano utapkajte malo svog uobičajenog dezodoransa na područje obraza, nosa, čela… i bilo kojeg područja koje vam se inače brzo masti i sjaji. Ista formula koja čini vaše pazuhe suhima i mirisnima pomoći će vam i u kontroliranju ulja na licu. Naravno da uvijek morate koristiti dezodoranse bez aluminija, a ako koristite neke prirodne antiperspirante koji sadrže mineralne soli – također ćete očistiti akne i eventualne prištiće.

Kako biste izbjegli trljanje bedara

Hvala ti, Amy Schumer, što si nam otkrila ovaj trik. Sljedeći put kada nosite usku suknju ili haljinicu na gole noge, nanesite dezodorans na područje bedara kako biste priječili neugodno “trljanje” koje se može dogoditi. Genijalno, zar ne?

Kako biste spriječili nastanak žuljeva

Utrljajte dezodorans na pete (ili bilo gdje drugdje na stopalu) kako biste spriječili nastanak žuljeva. On služi gotovo kao flaster u spreju koji sprječava trenje kože o cipelu, a svježi miris koji ostavlja također nije naodmet.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0