Life&style

Devet kuhinjskih sastojaka za uklanjanje mitesera

Miteseri su čest problem mnogih ljudi. Možete plaćati skupe tretmane u kozmetičkim salonima kako biste se oslobodili od tih malih mitesera, a možete se riješiti mitesera i uz pomoć kuhinjskih sastojaka. Ovi sastojci su lako dostupni i odlični su u uklanjanju mitesera. Dakle, zašto trošiti novac na kozmetičke salone? U nastavku pogledajte neke od domaćih lijekova koje možete koristiti da se riješite mitesera.

1. Limun

Limun je prirodni izbjeljivač koji djeluje kao sastojak za čišćenje. Možete koristiti limun kao prirodni izbjeljivač ili piling za uklanjanje mitesera. Očistite zahvaćena područja limunovim sokom. Dodajte u limunov sok i ostale sastojke kao što su med, šećer ili jaje.

2. Jaje

Jaje je još jedan kuhinjski sastojak koji se može koristiti za uklanjanje mitesera. Možete koristiti bjelanjak s medom ili limunovim sokom kako biste pripremili domaće maske za lice.

3. Med

Med se može koristiti za liječenje mnogih kožnih problema, uključujući i mitesere. Masirajte lice medom. Med ima antibakterijska svojstva i čisti začepljene pore kože.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

4. Korijander i kurkuma

Pomiješajte sjemenke korijandera s prahom kurkume. Dodajte nekoliko kapi meda i mlijeka. Nanesite masku na lice kako biste uklonili tvrdokorne mitesere bez istiskivanja.

5. Soda bikarbona

Ovo je jedan kuhinjski sastojak koji se može koristiti za njegu kože i kose. Lagano masirajte nos sodom bikarbonom koja će vam pomoći da se oslobodite mitesera.

6. Banana

Možete nos masirati i pireom od banane ili korom kako biste se oslobodili mitesera.

7. Zobena kaša

Zob se koristi kao prirodni piling koji može ljuštiti i očistiti kožu. Dakle, možete masirati nos zobenom kašom da se oslobodite mitesera.

8. Šećer

Granule šećera su također izvrstan piling koji uklanja mitesere s vaše kože.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

9. Sol Pomiješajte sol s limunovim sokom i primijenite na zahvaćena područja. Masirajte 5 minuta i ostavite 10 minuta. Isperite hladnom vodom kako biste dobili čistu kožu.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0