Life&style

Deset ljetnih beauty pravila koje morate znati

Pridržavajte se ovih pravila ukoliko želite prirodan, zdrav i lijep izgled ovog ljeta

Zaštitite usne. Balzami za usne su obvezni i tijekom ljeta, a bilo bi sjajno kada biste pronašli onaj sa zaštitnim faktorom.

Zaboravite na sušilo za kosu. Ljeti se nose valovite i opuštene frizure i to je pravo vrijeme da pružite svojoj kosi odmor od sušenja i drugih tretmana toplinom.

Zaštitite kosu. I njoj je, kao i koži potrebna zaštita od sunca, ali i od soli. Šeširi su sjajno rješenje, kao i regeneratori koji se ne ispiru.

Spriječite topljenje make up-a. Stavljajte laganiju šminku: umjesto pudera birajte toniranu kremu, ruževe zamijenite balzamom u boji i koristite vodootpornu maskaru koja se neće razmazati.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Riješite se "razlike". Ukoliko vam smetaju tragovi od remena na sandalama, zakamuflirajte ih mješavinom bronzera i kreme.

Ne prekrivajte izgorjelu kožu. Na taj način samo ćete pogoršati stanje. Umjesto toga smirite je gelom od aloa vere, a potom prekrijte kremom u boji, i to u zlatnim nijansama, ili losionom za tijelo s dodatkom sjaja.

Pravilno nanosite kreme za samotamnjenje. Prije samog nanošenja napravite piling kože kako biste se riješili mrtvih stanica. Nakon toga tijelo nahranite hidratantnom kremom, i na kraju nanesite kremu za samotamnjenje.

Ne zaboravite na ova mjesta! Kada mažete kremu za sunčanje, ne zaboravite je nanijeti uši, stražnji dio vrata, kožu između prstiju, ruke i grudi. To su mjesta koja su najosjetljivija na rak kože.

Izbjegnite prištiće. Ljeti su češći jer se pojačano znojimo, pa bi trebalo koristiti kreme za sunčanje koje ne zatvaraju pore. Spriječite pojačano znojenje, a samim tim i pojavu prištića nošenjem odjeće od prirodnih materijala poput pamuka i lana.

Pravilna depilacija bikini zone je vrlo važna. Česta depilacija bikini zone može rezultirati upalama i urastanjem dlačica, a kako biste to izbjegli prije depiliranja napravite piling kojim ćete kožu očistiti od svih mrtvih stanica.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0