Life&style

Dečko i ja koristili smo isti dezodorans 7 dana, evo što se dogodilo

U našem stanu, borba protiv znojenja je uvijek teška i žustra. Moj dečko i ja strašno smo osjetljivi na neugodne mirise pa si nastojimo olakšati život. Prateći moje savjete, on je isprobao pola drogerije. Još uvijek je nezadovoljan, a ja kriva, naravno, jer je bacio novce! Ovaj put pokušala sam doskočiti problemu na drugi način.

Za početak, počistila sam sve što nam se nije svidjelo s naših polica. Trebalo mi je prostora. Da, ispostavilo se da smo bacili popriličnu količinu novaca za dezodoranse koji nisu funkcionirali - nisu trajali, ostavljali su bijele tragove, bili su previše agresivnog mirisa. Ostalo je mjesta za novi Borotalco Original. Kupila sam ga jer nema težak miris, a i dečko se složio da ''miriše na čisto''.  Da ne bih opet pogriješila, oboružala sam se pametnim informacijama. Saznala sam da Borotalco sadrži mikrotalk, obrađeni prirodni mineral koji upija znoj, regulira daljnje znojenje i ostavlja kožu suhom. 

Pristupila sam testu prilično samopouzdano, a dečko me ismijavao. Ima i pravo. Toliko puta sam ga loše savjetovala. Kaže da sam ja stroj za rasipanje novaca pa ga moram natjerati da pregrize jezik. I ja sam odlučila testirati isti dezodorans jer u ovom srazu naših ega nema mjesta za varanje. Htjela sam pokazati da ne samo da možemo uštedjeti, već možemo i koristiti i potpuno isti dezodorans. Složio se s tim, a jedini uvjet je bio da baš ne miriše kao djevojka s polja zelenih.

Već u ponedjeljak je shvatio da mu se pokvarila klima u uredu i to ga je poprilično iživciralo. A lijepo sam mu rekla da ne unajmljuje u zgradi starijoj od Jeruzalema! Znala sam da je to popriličan test za dezodorans, ali nisam ništa spominjala. I tako je bio nervozan, još mu samo ja trebam. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića U utorak je teži bio moj dan. S kolegicom sam provodila anketu u gradu od 10 do 13 sati. Hodale smo po dosta jakom suncu s hrpom opreme. A bila sam obučena u dres. Ne znam kako nogometaši prežive u onome, bolje bi bilo da igraju bez njega. O, da, to bi definitivno bilo bolje u svakom smislu te riječi. U ured sam, iskreno, stigla ni živa ni mrtva, ali sretna. Ankete koje smo radili bile su pravi novinarski bombončić.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Srijeda nam je uvijek grozan dan. U 17: 30 počeo je njegov Skype razgovor s američkim klijentima s kojima radi. Taj razgovor ključna je stavka svakog tjedna. Tada sažima svoje napretke u poslu koji radi i prezentira tjedne rezultate. Sve se odvija na engleskom, a to je ponekad izazovno kad se radi o usko stručnoj akustičkoj terminologiji. Prije ga obavezno opere nervoza. Dezodorans je preživio čak i golemi poslovni stres. Amerikanci su divni poslodavci, ali sto puta zahtjevniji od naših, priča mi dečko.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Četvrtak je bio dan za moj trening. Ponedjeljak sam, mea culpa, preskočila. Jako mi je važno da mi trening nije popraćen hrpom neugodnih mirisa. Da, tuširam se u stanu jer ne podnosim tuširanje u teretani. Istina, imam ravno 50 metara hoda do stana, ali ne želim baš biti mali pupavac. 

U petak navečer odlučili smo izaći malo van s prijateljima. Iako nam nije običaj, otišli smo na karaoke u jedan mali klub. Ivan to inače prezire, jer se neugodni mirisi ne mogu zaobići - dim, alkohol, vrućina. Ne mogu reći da smo nakon izlaska imali predivan miris iz snova. To bi bila notorna laž. Međutim, definitivno nije bilo do znoja. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Subota je za nas inače dan odmora. Međutim, kod mene je ovaj vikend bila moja obitelj pa smo otišli na mali izlet u Muzej krapinskog pračovjeka i nalazište Hušnjakovo brdo. Dan je bio uistinu pakleno vruć, a u Krapini nas sunce nije mazilo. Ipak, uspjeli smo se opustiti i uživati u krapinskom zelenilu. Ukoliko tražiš mjesto za mali road trip, ovo mjesto uistinu ima svašta za ponuditi. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

U nedjelju je preostalo samo da mi prizna da sam ovaj put dobro izabrala. Za početak, pohvalio je ideju o istom dezodoransu. Naravno da mu je praktično, ne mora razmišljati o tome gdje je ostavio svoj. S druge strane, super je i meni. Borotalco Original ne sadrži alkohol, a to znači da ga mogu koristiti odmah nakon depiliranja. Prethodno sam imala uistinu loša iskustva pa sada i na hladno pušem. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Sve u svemu, nastavljamo koristiti Borotalco Original, a vidjela sam da je izašao i novi Borotalco Active, što je super, s obzirom da i jedan i drugi planiramo ozbiljno krenuti s treninzima nakon ljeta, tako da jedva čekam isprobati ga! Dnevnike više nećemo voditi, sad smo sigurni da o dezodoransu ne moramo misliti. Iskoristit ćemo priliku da, barem na jednom polju, budemo bezbrižni. 

Sponzorirani sadržaj: miss mind za miss7

Photo: Instagram/Nives Celzijus