Life&style

DCBLa je prvi urbani glazbeni event samo za žene - gdje se mogu osjećati kako žele i biti što žele

  • DCBLa je prvi urbani glazbeni party samo za žene - mjesto gdje je žena ženi frendica, podrška i partner in crime
  • Ženska party zajednica gdje žene mogu biti što žele i osjećati se kako žele - bez tuđih očekivanja
  • Na partiju u Petom kupeu očekuju vas glazbeni show koji priređuju mlade ženske snage; DJice Kiki B i $$$3na te plesni performansi talentiranih ženskih skupina, a sve u žanrovima r’n’b-a i hip-hopa, popa i trapa, afrobeatsa i dancehalla

Živimo u dobu kada je ženska emancipacija sve veći dio svakodnevice. Žena je danas slobodnija te ih se nemali broj okreće karijeri i poduzetništvu. Postoji čitav niz poduzetničkih grupa i zajednica žena koje u tom području nude pomoć, savjete i podršku jedna drugoj. No ono čega nedostaje je ženskih programa za razonodu, i pritom ne mislimo na (kreativne) radionice i sportske aktivnosti, već na partije, festivale i ostale dinamične evente. Upravo iz tog razloga je Di si bio?, agencija za organizaciju evenata, doskočila tom nedostatku što se tiče područja Hrvatske.

Di si bio? predstavlja prvi urbani glazbeni događaj koji je namijenjen isključivo ženama, naziva DCBLa (Di si bila?). Osim samo zabave za žene, cilj ovakvog događaja je promocija umjetnica i performerica, kao i žena u biznisu i društvu. “Ovim događajem osnažujemo žensku zajednicu, osnažujemo žene općenito te ih potičemo da budu to što jesu - u potpunosti svoje. Slavimo žene u svakom pogledu, poštujemo i propagiramo različitosti, šireći svijest o važnosti psihofizičke brige o sebi te na taj način potičemo ženstvenost i samosvjesnost. Težimo ravnopravnosti žena u društvu, biznisu i svijetu, a naša misija je stvaranje party "utočišta'' za zabavu žena koje su odvažne i koje se žele dobro zabaviti u sigurnom okruženju gdje se svi međusobno poštuju i potiču da budu ono što jesu.”, govori Dalia Abdel Rahim, osnivačica DCBLa programa za žene, ujedno i vlasnica agencije.

 | Autor: Instagram @daleecha Instagram @daleecha

“Nekako je uobičajeno da se ladies night organizira jako rijetko ili u najmanju ruku na Dan žena, gdje onda one najčešće imaju besplatan upad u klub ili poseban popust na koktele i slično. Za mene je to površno i beznačajno te mi ovim eventom idemo dublje u “problematiku”, odnosno idemo sadržajno kompleksnije i kvalitetnije, a sve s ciljem pružanja jednog novog sadržaja za žene i osnaživanja ženske zajednice. ”

Na partiju vas očekuju glazbeni show koji za vas priređuju mlade ženske snage; DJice Kiki B i $$$3na te plesni performansi talentiranih ženskih skupina, a sve u žanrovima r’n’b-a i hip-hopa, popa i trapa, afrobeatsa i dancehalla. Također vas očekuju brojna iznenađenja i pokoji poklončić partnera eventa.

“Ovo nije event koji je one-time thing. Ovo je dugoročni projekt s kojim želimo ići po većim gradovima u Hrvatskoj u kojima postoji interes za ovakav tip događanja. Također, želimo pružiti platformu talentiranim ženama umjetnicama koje će imati priliku pokazati svoje talente, znanja i sposobnosti, bilo da se radi o partiju, izložbi ili predstavi, te se u konačnici i etablirati kroz ovaj program.”

Dok je u inozemstvu u potpunosti uobičajeno da postoje mnoge ženske teretane ili klubovi samo za žene, kod nas to još nije uvriježena praksa. Možda će upravo ovaj program pobuditi interes javnosti i potvrditi potrebu za postojanjem ovakvog sadržaja, što bi bilo od velikog značaja za žene.

 | Autor: DCBLa DCBLa

DCBLa će se održati u četvrtak 20. travnja u Petom kupeu u Zagrebu, s početkom od 20 sati. Early bird ulaznice dostupne su na Entrio platformi još ovaj tjedan, nakon kojeg se cijena povećava. Za dodatne informacije o programu i sadržaju događaja, pratite instagram stranicu DCBO.

Photo: DCBLa

Komentari 0