Life&style

Day 5 - Upoznale smo prave, pravcate gusare!

Key & Pam vas danas vode na ronjenje; jedno od najljepših iskustava na ovom putovanju, a upoznale smo i gusare, (napokon) jele lubenicu i bili glavni party brod iako partyja nije bilo.

Ovaj puta palicu preuzima Pam. Probudile smo se presretne jer nas je ujutro dočekala lubenica! Znaš kak to ide, nema ljeta bez lubenice, a mi smo je jeli tek peti dan! Baš je bila čista uživancija.   | Autor:

 | Autor:

Krenuli smo, ponovno, prvi (i stigli zadnji), a putem smo nekoliko puta stajali. Destinacija je bila Komiža, i relativno smo joj se veselili kako su nam najavili da preskačemo Vis gdje smo trebali imati predobru adrenalinsku vožnju, meh. Po putu smo se više manje sunčali, dok su naši cimeri spavali i par puta se bacilli u more kako bi si olakšali mamurluk. Naši Aussieji zbilja imaju energije na bacanje! Mi smo naspram njih zbilja stare koke.  | Autor: miss7 miss7

 | Autor: miss7 miss7

Kad smo pristali u Komiži svi su se usidrili i palo je jedno masovno kupanje. Bilo je interesantno to što nigdje nije bilo glasne glazbe ili divljanja, izgleda da je Bol sve dotukao. Danas je na redu bio dan za chillanje. Dok sam ja ostala s Australcima, Key je otišla na ronjenje.  | Autor:

Dakle, na ronjenje smo išli ja inskipper Filip, i baš smo oboje bili jako nabrijani. Tamo sam upoznala Didi, jedinu hostesu na brodovima. Naime, 10 Britanaca, ragbijaša, inzistiralo je na hostesi – i malo nam je shady ta priča ali okej. Didi je super, a ragbijaši su totalno spaljeni. Njih 10 si je dalo istetovirati papigu na ramenu dok su bili u Makarskoj jer su oni “gusari”. Jako su zabavni! No ajmo dalje, na ronjenju je bilo puno previše ekipe koja nije bila u stanju za to; više manje su svi vidno umirali od cuge, a kad su na njih stavili opremu od 20 kg, doslovno su potonuli. Oprema je zbilja bila jako teška, ali u moru nemaš baš takav osjećaj – bilo je čarobno, iako jako kratko!  | Autor: miss7 miss7

 | Autor: miss7 miss7

Vraćamo se na Pam. Pritom sam ja ostala na brodu s ekipom. Malo smo se družili kad su oni došli k sebi. Najviše je i mene i Key dojmila Alexis. Genijalna je! Iako ima samo 21 godinu, radi puno i veliki je pritisak na njoj. Često putuje u Ameriku, radi i za velike firme poput Googlea… Preslatko mi je i što se cijelo vrijeme trudi naučiti jezik! India je više manje cijelo vrijeme umirala od mamurluka, a ništa bolji nije bio ni Josh, no trudili su se ostati u razgovoru.

 | Autor: miss7 miss7

 | Autor:

Kad su se vratili Key i skipper  Filip naručili smo taxi boat i otišli do obale. Ekipa iz taksija nam je obećala free vožnju ako odemo jesti u restoran “Hum”, i naravno da smo otišli – ali smo i jako zahvalne lokalcima što sun as poslali tamo, hrana je bila čisti #foodporn! ❤ Kasnije smo se šetali Komižom, u koju sam se malo zaljubila, jeli smo sladoled, ukratko uživali smo istrajavajući grad u kojem dosad nismo bili – čak ni nas dvije, kamoli naša down under ekipa!

 | Autor: miss7 miss7

 | Autor: miss7 miss7 Dan smo završili na brodu, sami. Zamisli, na party turi si i gdje god se okreneš mrkli mrak i tišina! Kevin je zaključio da smo mi danas glavni party brod jer su svi ostali vrlo rano bili u krevetu. Večer smo proveli kartajući u mraku (jer opet nismo imali struje, khm khm Filipe!) i onda se pristojno pokupili krevete i zaključili peti dan našeg malog putovanja. Sutra imamo odlazak u modru špilju, a nadamo se da nas čeka i kakav izlazak!

 | Autor: miss7 miss7

 | Autor: miss7 miss7  | Autor: miss7 miss7

Photo: miss7

Komentari 0