Life&style

Day 4 – Tko je tajnoviti Jack na jedrilici?

Bok, Key & Pam su. Naša party sail tura se nastavlja nakon previše sati užasa u Makarskoj. Krenuli smo. Mislili smo da je najgore iza nas, ali onda… Bljuv!

Kreće Key. Budimo se u Makarskoj, again. Nemoj nas krivo shvatiti, samo želimo krenuti dalje s putovanjem! Otišli smo prije puta obaviti jutarnju kavu i počastile smo se kolačima. Let them eat cake; Marija Antoaneta style, kužiš? Mi žene smo fascinantna bića – do ljeta pazimo na svaku kaloriju, a onda na mjestu zločina jedemo kao sumanute. Anyway, totalno se isplatilo.

Ubrzo smo opet bile na brodu, u svojoj maloj klaustrofobičnoj sobici, i otisnuli se prema maloj uvali u blizini Brača. Naime, nažicali smo skipera Filipa da nas odvede na mjesto gdje doslovno nema nikoga. Privatni raj na zemlji, tko to ne želi? I zbilja, to smo i dobili. Izvukli smo svoje Nivea luftiće, lopte (sad sve dijelimo s našim novim BFF’s) i podvodne maske i krenuli se zezati u moru. Dečki su izvodili vratolomije, a Pam ih je slikala, ja sam pak uživala u ronjenju... Ovo je bio možda najbolji trenutak u cijelom jedrenju dosad. Hrvatska je drop dead gorgeous! ❤

 | Autor: miss7 miss7

 | Autor: miss7 miss7

Sljedeći je na redu bio ručak. Još uvijek je chef bio Fićo, a naš naum da Aussieji probaju što više domaće hrane je i dalje bio na snazi – pa čak i kombinacija koje mi volimo jesti. Ovaj put pao je bijeli umak od tikvica uz palentu. Ono što možemo reći je da NISU bili impresionirani. Ali nismo ni mi, bilo je poprilično tragično. Morat’ ćemo se iskupiti za ovo ASAP. 

 | Autor: miss7 miss7

I sada Pam; Jučer mi je bilo previse loše da bi uopće curama u uredu objasnila što se događa, pa krenimo redom. Vrijeme je bilo kul, ali kao, očekivala se nekakva oluja; Općenito, vrijeme je dosta šugavo otkad smo krenule (je li to neki znak?!), no nismo se dali smesti. Ipak, kad te neće, neće te – upali smo u oluju. AGAIN. Brod je toliko skakao, ljuljao se i naginjao da u jednom trenu uopće više nismo mogli ostati pristrani. Damn you, Dramine! Trebali ste nam imati leđa, buddies. No nisu. Pogađaš, obje smo ispovraćale dušu. Not cute. Isto je bilo s Aussiejima - njima se rigalo što od vožnje, što od alkohola, pa su prespavali dan. Boring.

 | Autor: miss7 miss7  | Autor: miss7 miss7

Da bi priča bila gora, do Bola smo se vozile jedno dva sata duže. Sveukupno 5 sati agonije. Mala digresija, jesmo ti već rekle da je naš brod najsporiji? Uvijek prvi krenemo, a zadnji stignemo - zanimljivo. Dolaskom na Bol agonija nije prestala jer je tamo luđački puhao – a nas dvije smo morale isporučiti materijale uredu. I sad ti snimaj video, a jedva se čuje što govoriš, katastrofa... Na kraju dobar dio dana uopće nismo socijalizirale jer smo pokušale odraditi posao kako spada. Nakon dolaska na brod uputile smo se u jedan od tipičnih beach barova na Jadranu; glasni house, hrpetina pijanih gostiju i skakanje po interijeru – nakon takvog dana, to nam je išlo na živce. Ali okej, tamo smo večerale, pizzu i tunu, bile su okej. Ništa vrijedno spominjanja. Naši veseli Australci su tamo odlučili ostati cugati. I P.S. zbilja nitko nije par osim Kevina i Thiegen. Zbilja su just friends - a mislili smo da pušimo foru. Kako smo se u zadnjih par dana dosta sprijateljili, saznali smo da su baš svi naši cimeri došli u Hrvatsku na prijedlog frendova iz Australije koji su tu bili prošle godine - i da, skoro 80% ljudi na našem party sail touru su AUSTRALCI. Bravo mi!

 | Autor: miss7 miss7 Key će završiti za danas; Dolaskom na jedrilicu bilo je vrlo jasno da su naši već mortus (kaj nije najgore kad dođeš negdje i jedini si trijezan? Ugh.), a čak su se uspjeli vratiti "doma" prije nas! Eh da, ali pokazalo se da imamo novog stranog prijatelja? Famozna pridošlica odazivala se na ime Jack, a bila je iz Engleske. Nije se dao slikati jer je neki poluprijestupnik, I guess. Može biti zanimljivo. Doduše, Jack kako je doteturao do broda, tako je i odteturao, u jednom trenu mu više nije bilo ni sjene. Večer smo završili u klubu Varadero, svi smo si malo gucnuli i izdivljali se. Tamo se pušta strana muzika, dobar je vibe kako je odmah na rivi, a bilo je krcato mladima. Bilo je fakat dobro. Kasnije smo nekako doteturali do jedrilice i zaspali k’o da nema sutra. Ma ipak, kako bi Ice Cube rekao, it was a good day!

Photo: miss7

Komentari 0