Life&style
Kuhar Deni Srdoč na danima smokava na Krku

Dani smokava na Krku: Ugodan vikend u šarmatnom ambijentu odličan je oproštaj s ljetom

  • Tko kaže da još ne možeš uživati u ugodnim temperaturama uz sunčanu obalu?
  • Već prva prilika pruža ti se za vikend kada možeš otići do Krka na Dane smokava
  • Osim raznih radionica, savjetovanja, sajmova i zabavnih sadržaja tu je i bogata gastroponuda - sigurno ćeš se vratiti odmorna i bogatija za jedinstveno iskustvo

Dani smokava u gradu Krku u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka održavaju se od daleke 2007., a ove, jubilarne 15. godine, produljeni su s dosadašnjeg vikend događanja na čak deset dana! Tko je željan iskusiti originalan otočki ambijent i pobjeći od gradske vreve to može napraviti do nedjelje, 05.09. kada manifestacija završava

Osim što su posvećeni edukaciji gostiju i lokalnog stanovništva o smokvi u svim njenim aspektima, na radost mnogih gurmana, Dani smokava istodobno predstavljaju grad Krk i otok Krk kao autentično gastronomsko odredište.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CLAUDIOSAMA (@claudio__sama)

Program manifestacije je bogat i zanimljiv i laicima i stručnjacima; i gastronomskim znalcima i gurmanima; i gostima i domaćinima - a uključuje izložbeni dio s desetak izlagača/proizvođača smokava i visoko kvalitetnih proizvoda od smokava – pekmeza, džemova, rakija, likera, sireva sa smokvama, smokvenjaka - ali i ugostiteljsku ponudu 15 restorana, wine barova i bistroa, konoba i pizzerija, koja se tih dana bazira na smokvama. 

Sudjeluju renomirani krčki ugostiteljski objekti u rasponu od street fooda, preko bistroa i wine barova, sve do tradicionalnih konoba. Tu su i individualna savjetovanja o uzgoju smokava, radionice izrade suvenira na temu smokve...

No, ovogodišnje Dane smokava ponajviše je obilježila gala večera povodom jubilarnog 15.izdanja festivala,''Smokve by Deni Srdoč“. Mladi ali izuzetno talentiran, poznati i priznati chef, 29-godišnji chef rodom s Krka, koji je restoranu Draga di Lovrana u kojem je radio, priskrbio prestižnu Michelinovu zvjezdicu, a danas je glavni chef restorana „Nebo by Deni Srdoč“ u hotelu Hilton Costabelle Beach Resort and Spa, vrlo dobro zna kako smokvu pretvoriti u zvijezdu.

Jela sa smokvama | Autor: Borut Brozović (Studio B) Borut Brozović (Studio B) Jela sa smokvama

Kroz vikend očekuju te još brojne zanimljive radionice, bogata gastro ponuda, savjetovanja uz predivan otočki ambijent Krka. Hoćeš li skoknuti?

Photo: Borut Brozović (Studio B)

Komentari 0