Life&style

Danas slavi 93. rođendan - zanimljive činjenice koje možda nisi znala o kraljici Elizabeti II.

  • O kraljevskoj obitelji se stalno piše, pa možemo steći dojam da o njima znamo sve
  • No ipak postoje stvari o kraljici koje su nas iznenadile
  • Recimo, da na spavanje ide nakon čaše pjenušca

Kraljica Elizabeta II. je najdugovječnija vladarica britanskog kraljevstva i danas navršava 93. godine. No, unatoč tome što je na prijestolju već 66 godina, kraljica rijetko daje intervjue tako ne ostavljajući ljudima puno da zavire u njezin privatan život. Ono po čemu je poznata je da je luda za svojim psima korgijima i da ima veliku kolekciju šešira. No postoji još zanimljivih stvari o oovj ženi:

Nije među najbogatijima u Ujedinjenom Kraljevstvu 

Razumljivo je ako si i ti mislila da je najbogatiji Britanac sama kraljica. Ali ipak je ovo daleko od istine. Unatoč procijenjenom osobnom bogatstvu od 340 milijuna funti, Elizabeta II. nije se pojavila posljednje dvije godine na popisu 300 najbogatijih Britanaca po izboru časopisa The Sunday Times. 

Prikazana je u otprilike 100 filmova ili serija 

Prema podacima iz IMDB-a, glumci su na velikom i malom ekranu kraljicu Elizabetu utjelovili u otprilike 100 filmova. Jedna od njih je glumica Helen Mirren koja je za ulogu kraljice osvojila Oscar, te Claire Foy koja je glumi u Netflixsovoj seriji 'The Crown'. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Pije čašu šampanjca svaku večer prije odlaska u krevet 

Dok se neki zalažu za jednu jabuku dnevno, Elizabeta II. ima malo drugačiji pogled na to. Ona ipak radije bira čašu šampanjca. Prema kraljičinoj rođakinji Margaret Rhodes, ona pije džin i Dubonnet ( aperitiv na bazi vina) prije ručka, a čašu vina uz jelo. Nakon toga slijedi suhi martini i čaša šampanjca prije spavanja. 

Ne posjeduje putovnicu

Većina nas bi bez putovnice bila ograničena što se tiče putovanja, ali to nije slučaj s Kraljicom. Ona može bez ikakve brige putovati kamo god poželi. Putovnica je izdana na ime Njezino Veličanstvo, pa nema potreba da ju Elizabeta II. nosi sa sobom, piše na web stranici kraljevske obitelji. Svi ostali članovi obitelji, uključujući vojvodu od Edinburgha i princa od Walesa imaju putovnice. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Ima dva rođendana

Kraljica je rođena 21. travnja 1926. godine, ali njezin 'službeni' rođendan narod slavi u lipnju na godišnjoj paradi koja se obilježava od 1748. godine.

Fan je nogometnog kluba Arsenal 

Bivši vezni igrač Arsenala Cesc Fabregas rekao je kako mu je Kraljica tijekom recepcije u Buckinghamskoj palači 2007. godine rekla kako je ''navijač'' kluba. 

Tečno priča francuski

Kraljica je jedna od britanskih vladara koji su najviše putovali u povijesti i održala je niz službenih govora na francuskom kad je posjetila tu zemlju. 

U braku je 73 godine 

Godine 2017. kraljica Elizabeta II. i princ Philip proslavili su platinasti pir.  Vjenčali su se u Londonu u Westminsterskoj opatiji 20. studenog 1946. godine, a slavlje su navodno imali u dvorcu Windsor - bila je to privatna, prilično skromna zabava. 

Možda vas zanima Što je čudno u braku britanskog kraljevskog para Rubrika Stars Stars

Nosi torbicu za tajne signale

Torbica kraljici omogućuje da jednostavno izbjegne neugodne situacije. Ako je kraljica za stolom i odloži torbicu na stol, to znači da želi završiti događaj u idućih 5 minuta. Ako pak spusti torbicu na pod, to znači da želi da je se ''spasi'' od napornog ili nelagodnog razgovora. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Možda vas zanima Ovo moraš znati: 7 načina kako da ne dobiješ šlaufić oko struka Rubrika Life&style Life&style
Photo: Getty/Guliver

Komentari 0