Life&style

Danas je Svjetski dan spavanja! Evo 5 načina da ga proslaviš

Danas obilježavamo Svjetski dan spavanja, a u čast ovog divnog dana donosimo 5 načina kako ga proslaviti i svi su, logično - u krevetu!

Od svih svjetskih dana i proslava, ovaj nam je jedan od najdražih. Zašto? Zato što napokon i službeno možeš proslaviti na jednom od najdražih mjesto na cijelom svijetu - svom krevetu! Danas je Svjetski dan spavanja, a globalnom inicijativom iza njega ustvari nas se želi potaknuti da naučimo zašto je dobar i kvalitetan san važan i zašto bi nam uvijek trebao biti prioritet. Sviđa nam se kako ovo zvuči! U znak proslave Svjetskog dana spavanja odlučili smo odabrati 5 slatkih načina kako ga proslaviti i podsjetiti samu sebe zašto bi uvijek trebao biti imperativ...

...još pet minuta!

Najradije bismo ti rekli "ma ostani cijeli danu u krevetu", ali znamo da je petak i znamo da si već odavno ustala. Ali ako si nekoliko puta pritisnula snooze na budilici i nastavila sanjati... Oprošteno ti je, makar posvuda zbog toga kasniš. Počastila si se s nekoliko ekstra minuta sna, hej pa slaviš njegov dan! 

Neka krevet bude samo tvoj

Danas izbaci dečka, muža, klince i kućne ljubimce (ok, možda njih ipak ne!) iz kreveta i uživaj, ne samo u svojoj, već i tuđoj polovici kreveta. Cijeli krevet samo za tebe? Zvuči i više nego savršeno, zar ne?

 

Objavu dijeli Sleep Journal (@sleepjournal)

Power nap

Možda si inače ne dozvoljavaš popodnevni drijemež, ali danas nema izgovora! Prilegni nakon ručka ili nakon dugog dana na poslu i odmah ćeš se osjećati bolje. Čak i pola sata brzinskog, ekstra sna dovoljno je dobar način da proslaviš ovaj dan, zar ne?

Obećaj si da ćeš danas odspavati punih 8 sati koje zaslužuješ

Svi znamo da je osam sati sna optimalno za zdrav i sretan organizam, ali nažalost život nam najčešće ne dopušta da trećinu dana provedemo u krevetu. E, pa, danas hoćemo! Večeras legni ranije, a sutra ugasi sve budilice i odgodi sve obaveze (helou, sutra je još i subota!). San itekako trebamo cijeniti, a svaki priliku za ekstra satima u krevetu - odmah prihvaćamo!

 

Objavu dijeli Sleep Journal (@sleepjournal)

Opusti se!

Opustiti se prije spavanja ključno je za dobar, kvalitetan i dug san. Počasti se kupkom za opuštanje mišića, toplim čajem i nekom ugodnom, opuštajućom meditacijskom muzikom. Utonut ćeš u prekrasan san prije nego što to uopće možeš zamisliti. 

 

Objavu dijeli Sleep Journal (@sleepjournal)

Photo: Instagram

Komentari 0