Life&style

'Cvit samoće' Nere Stipičević kakvog znamo skoro desetljeće, u Komediji ovog utorka gledamo posljednji put!

  • Nera Stipičević će sutra u prostoru Kluba kazališta Komedija FreeDA Nera Immortelle posljednji puta izvesti 'Cvit samoće' u onom obliku u kojemu ga poznajemo
  • Koncertna je to predstava iz koje je i nastala FreeDA Nera Immortelle - Nerin alter-ego kojim nas ne prestaje oduševljavati već dugi niz godina
  • Povodom posljednje izvedbe, Nera nam je otkrila što od 'Cvita samoće' možemo očekivati u budućnosti, ali i što mogu očekivati oni koji će ga gledati po prvi put

Kantautoricu Neru Stipičević domaća je publika imala prilike upoznati još davnih dana, a već gotovo čitavo desetljeće nas redovito oduševljava kao FreeDA Nera Immortelle, svojevrsni alter-ego kroz koji je spoznala samu sebe, suočila se s vlastitim strahovima i svim egzistencijalnim brigama i krenula otkrivati najskrivenije kutke vlastitog bitka.

Na to se putovanje otisnula upravo s 'Cvitom samoće', koncertnom predstavom za koju ona sama kaže da će je najviše razumjeti oni koji su i sami iskusili duboku melankoliju i bolnu ljepotu osamljenosti, odnosno multiartističkim projektom FreeDA / 2015  koji je nastao u suradnji s njezinom kolegicom, glumicom i redateljicom Mijom Melcher i koji se u konačnici razvio u ono što je 'Cvit samoće' danas. 

 | Autor: Ines Novković Ines Novković Foto: Ines Novković

Ovog će utorka, 30. siječnja, u prostoru Kluba kazališta Komedija FreeDA Nera Immortelle posljednji puta izvesti 'Cvit samoće' u onom obliku u kojemu ga poznajemo. “Zahvaljujući divnoj publici koja je dolazila često i na dvije, tri izvedbe odlučili smo djetetu odjenuti novo ruho. Trenutno izrađujemo kroj i biramo materijale. Većina naše publike je poželjela da 'Cvit' bude duži pa ćemo im i  nastojati ispuniti tu želju. O vremenu i novom mjestu igranja ćemo vas pravovremeno obavijestiti. Jedino je promjena stalna, a ova miriše na rast”, otkriva.

Imajući na umu onu njezinu da su umjetnici dužni svjedočiti svoje vrijeme, i lijepo i manje lijepo, zanimalo nas je bi li 'Cvit samoće' izgledao drugačije da ga je stvarala današnja FreeDA Nera Immortelle, a ne ona otprije 10 ili više godina. “Sigurno da bi, nikada ništa nije samo po sebi dovoljno, i uvijek je uvjetovano vremenom, prostorom i okolnostima. Zametak je krenuo 2015. s projektom FreeDA;  'Cvit samoće' i podcast 'La fleur de la solitude' su porodili plod, a sada će FNI napokon prohodati. Naravno, nigdje bez Mie Melcher, moje družice iz svih mojih života, moj #najvećidar”, kaže nam.

 | Autor: Ines Novković Ines Novković Foto: Ines Novković

A što FreeDa poručuje onima koji će 'Cvit samoće' sutra gledati prvi put? “Da dođu ako žele vidjeti sebe, a ako ih je strah da ga ostave kod kuće. Glazba, kazalište, film, jednom riječju umjetnost - nevidljiva je sila koja nas spaja i skida sve naše terete. Nošena je neraskidivom čežnjom i prema ljubavi, odnosno istini, a nju vide i slijepi ako im je srce otvoreno”, poručuje. 

Photo: Ana Šesto

Komentari 0