Life&style
Čuvate li pametno svoje muškarce? Čuvate li pametno svoje muškarce? Čuvate li pametno svoje muškarce? Čuvate li pametno svoje muškarce?

Čuvate li pametno svoje muškarce?

Preventivna briga za zdravlje jedan je od ključnih faktora za dug i uspješan život.

Opće je prihvaćen stereotip kako su žene te koje bolje vode brigu o svome zdravlju, češće idu na preventivne preglede i lakše mijenjaju loše životne navike, međutim opasnosti koje vrebaju muškarce u obliku kroničnih bolesti itekako su stvarne, ali kao da se o njima ne govori toliko.

Zato se ovog studenog dm ponovno priključio globalnom pokretu MOvember kako bi tijekom mjeseca muškog zdravlja educirao i podsjetio muškarce na važnost pravovremenih zdravstvenih pregleda. Studeni je već tradicionalno poznat kao mjesec u kojemu se muškarce svih dobi podsjeća na važnost preventivnih pregleda radi sprečavanja, odnosno dijagnosticiranja što većeg broja bolesti koje zahvaćaju mušku populaciju poput depresije, raka testisa, raka prostate i brojnih drugih.

Pridruživši se mnogobrojnim inicijativama, dm je za muškarce i njihove bolje polovice koje rado kupuju u dm-u priredio niz aktivnosti kako bi ih potaknuo na preglede, ali i na otvoreni razgovor o zdravstvenim problemima i njihovim posljedicama.

Tijekom studenog, mjeseca kada su muškarci napokon u centru pažnje, dm kupcima poklanja bokserice „Pametno ih čuvam!“ pri istovremenoj kupnji četiri proizvoda iz asortimana muške njege. Osim toga, u dm-ovoj inicijativi „Pametno ih čuvam!“ muškarci i njihove obitelji mogu sudjelovati putem web stranice www.pametnoihcuvam.hr i klikom na brk simbolično podržati dm-ovu donaciju Institutu Ruđer Bošković. Time simbolično podržavate dm-ovu donaciju 50.000 kuna Institutu Ruđer Bošković za istraživanje raka prostate, a donaciju možete podržati i kupnjom ulaznica za predstavu Muškarci.hr redatelja Maria Kovača u izvedbi satiričkog kazališta Kerempuh koja je na repertoaru 25.11., a koja poziva na zagovaranje ravnopravnosti spolova te razumijevanje i uvažavanje razlika između muškaraca i žena.

Photo: dm.hr

Komentari 0