Life&style
1/7

Cure, idemo uživati u masaži!

Moderna žena, danas više nego ikad ima potrebu za opuštanjem. Izazovi koji su ispred nje, uzrok su velikoj razini stresa, a sve dobro znamo da ništa ne umanje stres kao druženje s najboljim prijateljicama. Pritom ne mislimo samo na ispijanje kave, nego i na zajedničke odlaske na tretmane poput wellnessa i masaže, na ručkove i u teretanu.

Pritom je masaža možda najbolji način da se opustite s prijateljicama – osim što možete uživati u ćaskanju, sama masaža je izrazito dobra za vaše zdravlje.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Samo pojam "masaža", govori koliko je to blagotvoran tretman. Naime, ovaj pojam dolazi od arapske riječi "massa", što znači dodir, a voljeli su je i još je uvijek vole u svim kulturama, od Grčke i Rima, preko Indije do Kine i Egipta. Zapravo se radi o najstarijem obliku liječenja i zapravo je posve nevjerojatno da se običnim dodirom, dakle bez pomoći umjetnih sredstava ili strojeva, preko kože djeluje na mišićni i limfni sustav.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Vaši će vam zglobovi, vezivna tkiva, limfne žlijezde i gastrointestinalni sustav, ali i mišići, ligamenti i tetive biti jako zahvalni. Ne zaboravimo da ćete i psihički biti jako opušteni ako se predate čarima masaže.

Napomenimo i činjenicu da istraživanja pokazuju kako čak 90 posto bolesti nastaje zbog stresa, a masaža je savršen način da se oslobodite ovog uzroka bolesti.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Vrsta masaža je bezbroj pa nabrojimo samo neke: masaža refleksnih zona, tajlandska masaža, aroma masaža, hot stone masaža, masaža toplom čokoladom, hot stone masaža...Ovisno o tome želite li riješiti neki zdravstveni problem ili se samo opustiti ili pak oboje, odabrat ćete neku od ovih masaža ili pak neku za koju još niste ni čuli. U razgovoru s terapeutom, doći ćete do zaključka što vam zaista treba.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

No, nakon masaže i opuštanja se treba nagraditi i nepce, no ne bilo čim, nego isključivo zdravim zalogajima. Nakon masaže najbolje pašu razne salate, kombinacija povrća i ribe pa čak i malo "teža hrana", ali spravljena od domaćih namirnica.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Povrće i voće uvijek su dobar izbor, a to znaju čak i proizvođači kozmetike koji njihove ekstrakte ubacuju u preparate za njegu lica i tijela. Također, bitno je napomenuti da svaka od namirnica sadrži određen vitamin, a nerijetko i više njih koji su prijeko potrebni vašoj kosi, koži ili noktima.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Stoga odbacite loše misli i stres i priuštite si vikend s prijateljicama u kojem ćete uživati u masažama i finoj hrani jer ne zaboravite – ovakva opuštanja nemaju samo svrhu relaksacije, nego su i prijeko potrebna vašem zdravlju.

Slike detaljnije pogledaj u galeriji...

Photo: Thinkstock

Komentari 0