Life&style

Čudotvorno beauty sredstvo zove se med: Za kosu, depilaciju, prištiće...

Osim što je jako ukusan, med je i jedna od najzdravijih namirnica, a ima i čudotvorno djelovanje na kožu

I vrapci na grani znaju da je med jako zdrava namirnica, no jeste li znali da može biti i odličan kozmetički preparat? Otkrijte kako sve možete koristiti med u svojoj beauty rutini te ko kojih će vam sve kožnih problema pomoći:
1) SREDSTVO ZA HIDRATACIJU
Pomiješajte jednaku količinu meda i maslinovog ulja kako biste napravili gust losion. Utrljajte ga na suhu kožu, i nakon što odstoji 10 do 20 minuta, isperite ga i koža će vam biti glatka.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies
2) BALZAM ZA USNE
Pomiješajte žličicu meda sa šest grama prirodnog voska, 10 kapi limuna, dvije kapi ulja s vitaminom E i 50 grama kokosovog ulja. Kada se stvori ujednačena smjesa, odvojite ju u posebne posudice koje imaju poklopac i poklopite ih. 
3) VOSAK ZA DEPILACIJU
Pomiješajte dvije žličice žutog šećera, žličicu meda i jednu žličicu vode u posudu koja se može staviti u mikrovalnu pećnicu, pa ugrijte u pećnici sve dok ne dobije smeđu boju (otprilike 30 sekundi). Ostavite smjesu da se ohladi i prorijedite je vodom ako bude previše gusto. Nanesite na kožu malom lopaticom, a zatim stavite traku tkanine preko smjese, pritišćući je u smjeru rasta dlačica, pa zatim brzo povucite traku u suprotnom pravcu. 
4) PROIZVOD ZA KOSU 
Dodajte žličicu meda u svoj sapun kako biste izliječili oštećene pramenove, ili ga pomiješajte s maslinovim uljem i nanesite na kosu, pa kada odstoji 15 minuta (10 minuta više za jako oštećene pramenove), operite šamponom. 

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

5) KUPKA
Pomiješajte dvije žlice meda i 250 mililitara tople vode i ostavite 10 minuta kako bi se med rastopio. Dodajte 2-3 kapi lavandinog ulja, pa sve to ulijte u toplu vodu.
6) SREDSTVO ZA PRIŠTIĆE
Uzmite vrlo malo meda i nanesite na prištiće, a zatim prekrijte flasterom na 30 minuta. (Med je dobar i kod opeklina i ogrebotina).
7) MASAŽA LICA
Pomiješajte dvije žličice mlijeka s dvije žlice meda. Nanesite otopinu na lice i ostavite da odstoji 10 minuta prije nego što ju isperete.
8) LIJEK ZA BRADAVICE
Nanesite med na problematične dijelove dva puta dnevno i već sutradan vidjet ćete rezultate.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0