Life&style

Colinu Farrellu su u Veneciji pljeskali čak 13 minuta zbog ovog filma, jedva ga čekamo pogledati!

  • Colin Farell i ekipa filma 'The Banshees of Inisherin' potpuno su oduševili publiku Venecijanskog filmskog festivala i zaradili ovacije koje su trajale nevjerojatnih 13 minuta
  • Film je režirao Martin McDonagh, a uz Colina u njemu glumi i Brendan Gleeson
  • Evo o čemu se radi u filmu o kojemu svi bruje te kada ga možemo očekivati u kinima

U tijeku je 79. Venecijanski filmski festival - najstariji filmski festival na svijetu na kojem se za Zlatnog lava natječu 23 filma. Festival u Italiji dobar je pokazatelj filmskih favorita kritičara i publike te nam može pružiti uvid u događanja na sljedećim Oscarima. A ako je suditi po reakciji koju je dobio fillm 'The Banshees of Inisherin' u kojem glumi Colin Farell, možda možemo očekivati poznatog irskog glumca u ovogodišnjoj utrci za najvažniji zlatni kipić u filmskoj industriji.

 | Autor: Pixsell Pixsell Glumačka ekipa filma 'The Banshees Of Inisherin' na crvenom tepihu

Naime, Farrell i ostatak glumačke ekipa dočekani su ogromnim pljeskom pri završetku filma, a prisutni novinari izvijestili su da je projekcija izazvala 13-minutne ovacije. Rečeno je da za ovaj film bio uvjerljivo najveći odaziv na festivalu, iako je 'The Whale' Brendana Frasera također izazvao vrlo entuzijastične reakcije.

'The Banshees of Inisherin' napisao je i režirao Martin McDonagh ('Sedam psihopata', 'Tri billboarda izvan Ebbinga', 'Missouri'), koji je u prošlosti često surađivao s glavnim zvijezdama filma, Farrellom ('Fantastične zvijeri i gdje ih pronaći', 'Batman') i Brendanom Gleesonom ('Gospodin Mercedes', 'Tragedija Macbetha'). U filmu također glume Kerry Condon, Berry Keoghan, Pat Shortt i Jon Kenny. 

U filmu, prijateljstvo između dva prijatelja iznenada prekinuto kada jedan odluči raskinuti vezu s drugim, što ima alarmantne posljedice za oboje. Sinopsis filma kaže:

"Smješten na udaljenom otoku u blizini zapadne obale Irske, 'The Banshees of Inisherin' prati dugogodišnje prijatelje Pádraica (Colin Farrell) i Colma (Brendan Gleeson), koji se nađu u slijepoj ulici kada Colm neočekivano prekine njihovo prijateljstvo. Zaprepašteni Pádraic, uz pomoć svoje sestre Siobhán (Kerry Condon) i problematičnog mladog otočana Dominica (Barry Keoghan), nastoji popraviti vezu, odbijajući prihvatiti ne kao odgovor. No, Pádraicovi ponovni napori samo jačaju odlučnost njegovog bivšeg prijatelja i kada Colm postavi očajnički ultimatum, događaji brzo eskaliraju -  sa šokantnim posljedicama."

"Drago mi je vidjeti muško prijateljstvo kao nešto vrijedno u trenutku kada se preispituje svačija veza sa svima", rekao je Gleeson o filmu na Venecijanskom filmskom festivalu, za Deadline. "Vrednovanje muškog prijateljstva u odnosu na 'bromantike' je za mene vrlo duboka i bitna u ovom trenutku.”

Dotičući se toga kako međuljudski odnosi postaju zaboravljeni u digitalnom dobu, Farrell je dodao: „Kada dođe do problema, uvijek ćemo se vratiti dobrim razgovorima. To je poput ljudi koji ne vjeruju u Boga dok se ne predoziraju drogom.”

Nakon premijere na Venecijanskom filmskom festivalu, film koji je prouzročio 13-minutne ovacije, 'The Banshees of Inisherin' u kina stiže 21. listopada 2022.

Photo: Pixsell

Komentari 0