Life&style

Coke Zero odlazi u povijest, dolazi Coke Zero Sugar

Popularni Coke Zero zamijenit će nova varijanta napitka, okusom bliža originalnoj Coca-Coli, drukčijeg pakiranja i imena, Coke Zero Sugar. Nap police američkih dućana, a zatim i šire, stiže ovih dana

Svi ljubitelji Coke Zero moraju sada ostati jaki – jer uskoro više neće moći kupiti ovu popularnu izvedenicu Coca-Cole. Dvanaest godina nakon uvođenja varijante bez šećera ovog gaziranog napitka, proizvođač odlučno uvodi novu marku, Coke Zero Sugar. Kako uzbuđeno prenose svjetski mediji dugo se radilo na potpuno novom receptu, koji bi trebao zamijeniti Coke Zero. I Coke Zero Sugar također će biti bez šećera, ali okusom puno bliži originalu što su, pretpostavljamo i bile najveće zamjerke koje su na "stari" Zero imali fanovi Coca-Cole.

 | Autor: promo promo

Promjene je potvrdio i Robert Mercadé, predsjednik Coca-Cole u Australiji: „Mislimo da smo kao nikada dosad došli  blizu klasičnom okusu Coca-Cole.“ Nova varijanta napitka testirana je od 16. lipnja i to u Australiji gdje je  podijeljeno više od dva milijuna besplatnih uzoraka ljudima. Očito su Aussieji dali zeleno svjetlo jer je na stranicama kompanije objavljeno da Coke Zero Sugar stiže na police dućana ovaj mjesec. 

Za razliku od klasične Coca-Cole, Coke Zero se proizvodila sa zaslađivačima poput ciklamata, acesulfama i aspartama. Koji su sada sastojci, nije još poznato.

Photo: Promo

Komentari 0