Life&style

Čini nam se da redovito ponavljamo ovih 5 pogrešaka u IKEA-i

Otkako je IKEA otvorena u Lijepoj Našoj, malo je onih koji je još nisu posjetili; dapače, mnogima je svaka sitnica koju trebaju izgovor da je posjete opet ispočetka. A onda...

Uletjela si u strašnu gužvu, kupila si više nego što si namjeravala... Prepoznaješ li se u ovome? Koliko god se smatramo iskusnim šoping-majstoricama, svatko malo se same – ili to učini netko iz našeg užeg društva – uhvatimo u neku od IKEA "zamki", koje spoznamo tek sa zadrškom. Evo 5 najčešćih pogrešaka koje mnogi od nas redovito rade u švedskoj robnoj kući. 

Subota popodne? Pravac IKEA! 

Ne! To definitivno nije dobra ideja! U subotu popodne jedva ćeš pronaći parking, ma kako velik bio, odnosno parkirat ćeš se 200 metara od ulaza, nakon što se prije posvađaš oko bližeg parkirnog mjesta i toga tko ga je prvi ugledao s drugim nervoznim kupcem. Iako IKEA sama upozorava kada su najveće gužve i kad nije dobro vrijeme za dolazak, ne! Došla je subota i mi imamo plan! U subotu vjerojatno nećeš dobiti ni mjesto za dijete u igraonici, a gužva u restoranu je nepodnošljiva. Možda malo previše živciranje, slažeš li se?

via GIPHY

Idemo nešto pojesti u restoran

Ma, ako si bila u IKEA-i, a nisi nešto pojela u njhovu restoranu, kao da nisi ni bila! Njihove mesne okruglice čini se da su potpuno očarale Hrvate, a i losos je jedinstven. A i one torte, čije slike su nam se urezale u pamćenje još dog smo ih gledali u Grazu. Zavodljive fotografije hrane i cijene koje se općenito smatraju niskima, kao i sve IKEA cijene, redovito nas mame, no jesu li tako niske? Ona porcija lososa ostavi mjesta za još, pa kad uzmeš još satalu, sok, kavu, pužić s cimetom, na kraju se na blagajni pitaš - otkud toliki ceh? Cijena više nije ona s fotografije.

Možda vas zanima Želiš uštedjeti, ali misliš da nemaš što? Možda radiš ove 4 greške Rubrika Life&style Life&style

Svjećice i ostale sitnice

Kad nas obuzme šopingmanija (a to je uvijek), IKEA sitnice osim što su neodoljive, još su i jeftine, pa ih kupimo tek da još jedan komad stavimo u kolica. Iskreno: toliko svjećica koliko smo ih kupile u IKEA-i teško ćemo moći „spaliti“ za dva života. 

Samo da provjerim što je na popustu...

Neposredno prije blagajni nalazi se odjel s oštećenom robom koja je na velikom popustu. Teško je odoljeti da ne zavirimo tamo, no iskreno, jesi li ikada upecala neki dobar ulov. Ili bilo što? Komadi namještaja kojima nešto nedostaje, izgrebeno je, visi, okrhnuto je, rasparene stvari... Samo za ljude s posebnim ukusom. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Iznenađenje na blagajni

…koje se još naziva „IKEA-efekt“: doista (!) si krenula po samo nekoliko sitnica (dakle, posteljinu, jednu sobnu biljku, svjećice i novu četku za čišćenje toaleta), a na blagajni plaćaš više nego što si očekivala. Pa da, jer si usput posegnula još za onom zgodnom pletenom košarom (pa, jeftina je), kompletom čaša (takve još nemaš, baš je zgodan dizajn!), kanticom za zalijevanje (pa za tu cijenu...), dekicom (ljepše će pasati uz kauč nego ona stara), stolićem (na popustu je) itd., itd. Tu pomaže samo jedno: prije odlaska u IKEA-u napravi točan plan kupovine – i striktno ga se drži. Tako ćeš se oduprijeti porivu da kupiš nešto što ti ne treba. 

Photo: Getty Images

Komentari 0