Life&style
Chessecake s kesten pireom

Cheesecake u jesenskoj varijanti: s kesten pireom i čokoladom

  • Cheesecake je globalno jedna od najpopularnijih slastica na svijetu i dolazi u mnogim varijantama
  • S čokoladom, voćem, karamelom, kavom, bundevom... Volimo ih sve
  • U pravoj jesenskoj varijanti nudimo da s kesten pireom. Mljac!

Živjela jesen i živjeli okusi jeseni, veselimo im se svake godine! A Chesecake je sam po sebi slastica koja se lako transformira i kojoj možemo dodati praktički sve. Tako smo ga već predstavili u jesenskom ruhu, s cheesecake s narančastom bundevom, a evo i varijante s kestenima, točnije kesten pireom. 

Ovu tortu ide samo jedna žlica brašna, a ako obični šećer zamijeniš nekom zdravijom i manje kaloričnom verzijom, primjerice ksilitolom dobit ćeš jedan poprilično "bezazlen", a ukusan desert.

Sastojci:

Biskvit:

  • 150 g čokolade
  • 3 jaja
  • 65 g maslaca
  • 4 žlice šećera (odaberi neku zdraviju vrstu šećera primjerice ksilitol)
  • žlica brašna

Krema:

  • 340 g mascarponea
  • 2 žlice šećera
  • 4 dl slatkog vrhnja
  • 150 g tamne čokolade
  • 150 g pirea od kestena

Kesten pire | Autor: Shutterstock Shutterstock

Za ovu slasticu možeš upotrijebiti domaći ili kupovni kesten pire. Samo pripazi na količinu šećera, kupovni su uglavnom poprilično slatki. 

Možda vas zanima Najjednostavniji cheesecake s narančom koji se ne peče, savršen za svaku prigodu Rubrika Life&style Life&style

Priprema:

  1. Čokoladu i maslac rastopi na pari.
  2. Pjenasto umuti žumanjke sa šećerom, pa u to umiješaj otopljenu čokoladu i žlicu brašna. Na kraju lagano umiješaj snijeg od bjelanjaka.
  3. Izlij smjesu u okrugli kalup obložen papirom za pečenje i peci u zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva Celzijevih oko 40 minuta.
  4. Izmiksaj mascarpone sa šećerom, pa u to umiješaj tučeno slatko vrhnje.
  5. Podijeli smjesu na dva dijela. U jedan dodaj na pari otopljenu čokoladu, a u drugi pasirane kuhane kestene (kesten pire). 
  6. Premaži preko biskvita kremu od čokolade i na nju onu od kestena.
  7. Stavi u hladnjak na nekoliko sati, najbolje preko noći.

 

Ovaj članak je izvorno objavljen na portalu missGASTRO.

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Super je