Life&style

Čaše za pića su, onako, pomalo dosadne. Umjesto njih možeš iskoristiti kore od naranče

  • Sezona ljetnih druženja polako započinje, a svaki domaćin svojim gostima želi priuštiti zabavno iskustvo i nešto po čemu će se to druženje baš pamtiti 
  • U moru različitih ideja, pronašli smo onu u kojoj pića nisu poslužena u čašama već u kori od naranče
  • Osim što u narančinoj kori mogu biti poslužena razna pića, može ju se ispuniti i zanimljivim - alkoholnim desertom 
  • Pročitaj također: Limoncello spritz jedan je od najpoželjnijih koktela za tople dane - evo kako ga pripremiti

Posluživanje pića u prikladnim čašama je, čini se, pomalo zastarjelo pa ih sada poslužujemo u - korama od citrusa, točnije naranče. Naime, na Instagramu smo vidjeli zanimljiv video u kojemu influencerica Jessie Jane Daye u kori od naranče poslužuje pjenušavo vino pomiješano sa sokom od naranče te u sve dodaje kuglicu sladoleda čime stvara zanimljivu kombinaciju pića i deserta. 

Jessie je ovo napravila tako što je pri vrhu naranče odrezala njen dio pa pažljivo žlicom iz kore izvadila pulpu. Dobivenu pulpu je procijedila kako bi dobila narančin sok pa je, u očišćene kore do polovice ulila sok, stavila kuglicu sladoleda od vanilije i sve prelila pjenušavim vinom. 

Na kraju je u ovo piće-desert stavila i slamčicu i svaku je naranču poklopila s dijelom kore koji je prethodno odrezala. Ovu ideju isprobala je i popularna influencerica Laura Lee koja je, umjesto odrezanih 'poklopaca', na koru stavila trokutiće od naranče za još zanimljiviji efekt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Laura Lee (@larlarlee)

Oni kojima se ne sviđa ideja miješanja sladoleda sa sokom i pjenušcem, sladoled jednostavno mogu preskočiti i u kori poslužiti mješavinu soka od naranče i pjenušca što bi onda bila - mimoza ili neki drugi koktel s aromom naranče poput Aperol spritza. Također, za kratka pića poput raznih žestica, mogu se iskoristiti kore manjih citrusa kao što su limun ili limeta. 

Photo: Instagram @jessiejanedaye
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    super