Life&style

Čarobna vožnja vlakom kroz snježni švicarski krajolik je nešto što ove zime moraš iskusiti

  • Iako putovanja u većini slučajeva vežemo uz toplije mjesece u godini kada se najčešće uzima godišnji odmor, ima nešto toliko čarobno i posebno u zimskom odmoru
  • Bajkovit pejsaž i apsolutni detoks od svega dovoljno su dobri razlozi da razmisliš o godišnjem odmoru na snijegu
  • Isto tako, valja razmisliti i o prijevoznom sredstvu koje nerijetko preskačemo - u ovom slučaju, o vlaku

Iako najviše volimo sjesti u auto ili na avion, vlak je prijevozno sredstvo koje katkad može biti puno bolja opcija, a pogotovo ako se radi o liniji koja prolazi kroz jedan od najljepših krajolika. Naime, vlak Glacier Express povezuje dva poznata švicarska resorta – St. Moritz i Zermatt, a napravljen je na način da ima velike prozore kroz koje u svakom trenutku možeš vidjeti prirodu oko sebe.

Ovi bajkoviti prizoru podsjećaju nas na neki film jer je i interijer vlaka jednako lijep i ugodan. Zamisli sljedeće, voziš se vlakom, a vani su krošnje drveća, planine i kućice prekrivene debelim bijelim pokrivačem, ti piješ vrući čaj ili čokoladu i uživaš u najdražem društvu, s partnerom ili najboljim prijateljicama. 

Vožnja Glacier Express vlakom traje otprilike sedam sati, a u tom periodu vidjet ćeš 291 most te proći kroz 91 tunel. Također, kupnjom kupea „do prozora“, u paketu dobivaš i bogato gastronomsko iskustvo, odnosno hranu od nekoliko sljedova, piće te pristup baru. Ovo nezaboravno iskustvo moraš probati bar jednom jer smo sigurno da ćeš biti oduševljena i da novac neće biti potrošen uzalud. Čarobna, romantična atmosfera, ukusna hrana i dobro društvo ovo iskustvo zaokružit će na pravi način.

Možda vas zanima Izlet koji smo jedva dočekali: Plitvička jezera narednih pet mjeseci moguće je obići po sniženim cijenama Rubrika Life&style Life&style

Karte za tekuću sezonu su u prodaji, stoga požuri po svoj primjerak, a mi predlažemo da pričekaš period kada padne snijeg. Vjerujemo da ti je iz fotografija jasno zašto.

Photo: Foto: Instagram @glacierexpress.ch

Komentari 0