Life&style

Čarobna aloe vera: Sprječava bore, uklanja akne i briše strije

Antimikrobna i antibakterijska svojstva aloe vere smanjuju upale, a vitamini C i E održavaju hidrataciju kože

Aloe vera u zdrastvene svrhe koristi se od davnina, a gotovo i da ne postoji zdrastveni problem kod kojeg ne pomaže. Svoju ljekovitost duguje nevjerojatnom sastavu, a djeluje i kao snažan antioksidans. Osim što liječi mnoge zdrastvene tegobe, aloe vera ima blagotvoran učinak na brojne kožne probleme:

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

1. Prirodni lijek za akne. Aloe vera ima antimikrobna i antibakterijska svojstva koja eliminiraju bakterije i smanjuju upalu kože.

2. Pruža hidrataciju. Hidratizirana koža je elastična i glatka koža. Zato, ako želite da vaše lice izgleda sjajno, primjenjujte aloe vera gel.

3. Prirodni proizvod nakon brijanja. Aloe vera ima i protuupalna svojstva koja ublažavaju iritaciju kože nakon brijanja. Također, ubija bakterije koje mogu izazvati infekciju kože.

4. Posvjetljuje strije. Strije se ne otklanjaju lako, ali masiranje kože aloe vera gelom može posvijetliti strije u velikoj mjeri.

5. Sprječavanje bora. Svaka žena se kad-tad susretne s neželjenim borama. Osim što njeguje kožu, aloe vera je i zateže i održava elastičnom. Aloe vera također sadrži vitamine C i E, koji održavaju hidrataciju.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0