Life&style
Cara Delevigne

Cara Delevingne pokazala je novu tetovažu, gola do struka. Komentari su se samo množili

  • Cara Delevingne ima novu tetovažu, koju je ponosno pokazala na fotografiji na Instagramu. I stvarno je lijepa
  • Međutim, u komentarima je fokus je na nečem sasvim drugom, odnosno, na njezinom (golom) tijelu
  • Iako se zapravo ništa ne vidi, grudi je pokrila rukom, seksističkih komentara ne nedostaje. Evo kako je Cara odgovorila

Još jedan dan, još jedna žena mora trpjeti komentare o svom tijelu, a da to nije tražila. Sijevala su pitanja s kojima se muškarac zasigurno ne bi suočio fotkan gol do struka na društvenim mrežama. Goli torzo muškaraca? Potpuno normalno i prihvaćeno. Goli torzo žena? Kako se samo usuđuje!

Cara Delevingne trenutačno mora trpjeti poplavu hejterskih komentara. Ima novu tetovažu i predstavila ju je fotografijom na Instagramu. Ali, čini se da nikoga ne zanima motiv tetovaže. Umjesto toga, ponovno je na kritici ženska 'sloboda'. Naime, Cara Delevingne je na dotičnoj fotografiji u toplesu. Ne vide se bradavice ili grudi (makar bi i to, usput, bilo njeno pravo). Sve pokriva rukama, ali a ipak mnogima smeta to što je gola. Što nije samo diskriminatorno prema ženskim tijelima, nego i mizoginija.

Možda vas zanima Zbog društvenih mreža Sophie Turner razvila je poremećaj prehrane. Terapeutkinja živi s njom i pazi da jede... Rubrika Life&style Life&style

Evo kako je internet reagirao na golišavu fotografiju

Tattoo umjetnik Matteo Nageroni objavio je nekoliko fotografija Care Delevingne na svom Instagram profilu kako bi tetovažu na modelu podijelio s pratiteljima. Sama Cara također je podijelila objavu na svojim Instagram storyjima. Motiv je na njenoj lijevoj nadlaktici, što jest i fokus na fotografijama. Budući da Cara ne nosi top, grudi pokriva desnom rukom. Međutim, čini se da to mnogima nije dovoljno, jer se u komentarima razbuktava bijes zbog "golotinje".

'Zašto je gola?' ili 'Cool tetovaža, ali mislim da ne mora biti gola', tek su dva od mnogih komentara koji se obrušavaju na tijelo modela i propituju potrebu da se tako pokaže tetovaža. Ostali optužuju i tattoo majstora jer je odlučio objaviti takvu sliku. Da no glumica niti on vjerojatno nisu očekivali ovakav eklatantan feedback govori i reakcija same Care u obliku komentara.

Glumica i model piše: 'Samo da svima bude jasno! Odlučila sam sama skinuti grudnjak, jer fotografija nije izgledala dobro s grudnjakom. Perfekcionistica sam, osobito što se fotografije tiče, i trudila sam se stvoriti nešto lijepo. Molim vas da se svi smirite. Zahvaljujem.'

Zašto se žene još uvijek kritizira zbog golišavosti?

Neželjene kritike još jednom pokazuju da su gola prsa još uvijek tabu tema i vrlo su seksualizirana. Ne bismo li trebali slaviti žene koje se osjećaju ugodno u vlastitoj koži i vole svoja tijela onakva kakva jesu, nakon godina 'body shaminga'? Ne, još uvijek se pronalaze razlozi da se žensko tijelo kritizira ili se tobože mora skrivati.

Mislimo da nitko od muškaraca bez majice na Instagramu koji predstavlja tetovaže nikada nije morao opravdavati golotinju, a kamoli je bio kritiziran zbog toga. Goli ženski torzo, čak i kad se ne vide grudi i u 2023. godini će pokrenuti raspravu. Osuđujuće, zar ne?

Kim Cattrall Možda vas zanima Kim Cattrall ipak ide "pod nož" - protiv starenja odlučila se boriti svim sredstvima Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram@caradelevigne

Komentari 0