Life&style
Bye, bye, pamučne torbe - pozdrav torbama od drvenih vlakana! Bye, bye, pamučne torbe - pozdrav torbama od drvenih vlakana!

Bye, bye, pamučne torbe - pozdrav torbama od drvenih vlakana!

Prošlo je više od godinu dana otkako je dm ukinuo plastične vrećice diljem Hrvatske. Brzo smo svi shvatili da nam plastična vrećica nije nužna, u čemu su nam pomogle i brojne alternative za osviješteni shopping. Za dm je smanjenje utjecaja na okoliš cilj na kojem stalno rade i zato su ove veljače kupcima ponudili nove, osvještenije torbe za cijeli život.

Što je torba za cijeli život i po čemu je posebna?

Jednom kad je kupite, ova trajna torba ostaje vaš partner u osviještenoj kupnji. U slučaju oštećenja ili dotrajalosti uvijek je možete besplatno zamijeniti za novu u bilo kojoj prodavaonici dm-a. Bezbrižno nastavite sa svojom eko kupnjom jer će dm sve dotrajale i oštećene torbe ekološki zbrinuti.

Što je novo kod torbi za cijeli život?

U dm-u prate tehnološke inovacije i uvijek traže nove načine da još bolje zaštite okoliš, ali i da svojim kupcima pomognu da budu dio tih napora. Zato su nove torbe za cijeli život, koje možete kupiti za 18,90 kuna, načinjene od celuloznih vlakana proizvedenih od drva koje potječe iz održivog šumarstva u Austriji i Europi.

U usporedbi s pamukom, drvena vlakna odlikuje i do 60 posto manja potrošnja vode te kraće transportne rute. Ovime dm postavlja nove standarde u pogledu regionalnosti i očuvanja resursa jer se cijeli proces proizvodnje odvija u Europi, što značajno štedi prirodne resurse.

Postoji li još osviještenih alternativa plastičnim vrećicama?

Naravno, u dm-u uvijek možete pronaći brojne osviještene alternative – od proizvoda bez mikroplastike do proizvoda u održivim pakiranjima do raznih torbi koje su i lijepe i praktične. Možete odabrati vrećicu od recikliranog papira (1,90 kn), sklopive vrećice od poliestera (16,90 kn), velike (9,90 kn) i male (4,90 kn) trajne torbe s certifikatom „Der Blaue Engel“.

 | Autor: dm.hr dm.hr

Više o dm-ovim aktivnostima koje su usmjerene na zaštitu okoliša te o opcijama koje su i vama, kao kupcu dm-a dostupne, saznajte na www.dm.hr.

Photo: dm.hr