Life&style

Budna i bez kofeina

Svakodnevno popiješ par šalica kave da izdržiš dan? Ne više! Ovih 5 stvari djeluju dobro i bez kofeina.

Jutarnje buđenje nekad se čini kao nemoguća misija a kao jedino rješenje nameće se kava. Velike količine kave nikako nisu zdrave a liječnici idu toliko daleko da ti sugeriraju da pokušaš resetirati svoje tijelo potpuno eliminirajući taj napitak iz života. Ako to odlučiš evo kako se možeš razbuditi iz bez tog magičnog crnog napitka!

Voda
Dehidracija može uzrokovati umor i glavobolju. Najmanje dvije litre vode na dan ključne su za zdravi organizam a za vrijeme vrućih mjeseci poželjno je piti i više! Osvježavajući napitak razbudit će te u trenu i a na kavu nećeš ni pomisliti!

Probudi se uz smijeh
Bilo smiješan video na YouTubeu ili vic kolege: kada se smijemo smanjujemo hormone stresa i povećavamo razmjenu kisika u mozgu.

via GIPHY

Svjež zrak i danje svijetlo
Otvori prozore, neka uđe svjež zrak. Ustajali zrak s previše ugljičnog dioksida nas čini umornima. Dnevno svjetlo pomaže u reduciranju proizvodnje melatonina, hormona koji nas uspavljuje.

Glazba
Prema riječima stručnjaka, čak i glazba pomaže mozgu pri koncentraciji. I dvostruko je učinkovitije slušati posve nešto novo nego si pustiti svoju omiljenu, dobro poznatu playlistu.

Žvakača guma
Žvakajući kaugumu, naše tijelo misli da jedemo hranu. Prema tome, tijelo izbacuje inzulin koji nas isto čini budnima.

via GIPHY

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0