Life&style

Budite aktivni i doma: Otkrijte čari vježbanja kod kuće

Pridružite se Fitzone.hr fitness platformi i zavolite vježbanje kod kuće

Situacija s pandemijom koronavirusa u mnogočemu je promijenila našu svakodnevicu pa tako i kada je u pitanju vježbanje i tjelesna aktivnost. Kao nikada do sada medije i društvene mreže preplavile su kućne trening rutine, a kako bi ostali u formi, i oni najzagriženiji gym vježbači bili su prisiljeni otkriti čari i prednosti vježbanja kod kuće.

 | Autor:

U fitness svijetu često ćete naići na skeptike koji će vas uvjeravati da vam trening u vašoj dnevnoj sobi ne može donijeti željene rezultate, međutim dobro isplanirani treninzi mogu biti jednako intenzivni i efikasni, kako u teretani tako i u udobnosti vlastitog doma. U konačnici, vaši mišići doista ne znaju nalaze li se u vašem dnevnom boravku ili u nekom fancy fitnessu.

Svaki navedeni oblik tjelesne aktivnosti ima svoje prednosti i nedostatke, a s obzirom na sve veći broj kućnih vježbača donosimo vam nekoliko snažnih argumenata za vježbanje u udobnosti vlastitog doma.

5 prednosti vježbanja kod kuće:

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Izbjegnite gužve i brigu o čistoći - natrpani zatvoreni prostori za vježbanje u ovo vrijeme predstavljaju dodatnu brigu o zdravlju, pogotovo ako se svi korisnici ne pridržavaju higijenskih mjera. Vlastiti dnevni boravak ne morate dijeliti i brinuti da li je zadnja osoba koja je dodirnula vaše utege oprala ruke.

Uštedite vrijeme - zaboravite na prometne gužve, potragu za parkingom i čekanje na sprave u teretani. Kod kuće ste puno fleksibilniji i lakše svoju omiljenu trening rutinu uklopite u svoj dnevni raspored, a višak vremena kvalitetnije provedete s obitelji i prijateljima.

Uštedite novac - nema mjesečne naknade za teretanu i troškova za rad s osobnim trenerom. Vježbanje kod kuće je potpuno besplatno, a višak novaca radije investirajte u kvalitetnu opremu za vježbanje kako bi vaši kućni treninzi bili još izazovniji.

Pratite vlastiti tempo - vježbanje kod kuće daje vam slobodu da vježbate po svom tempu i na temelju vlastitih sposobnosti i ciljeva, bez da vam netko sjedi nad glavom i čeka da se maknete sa sprave. Nema pritiska i usporedbe s drugima oko sebe te se možete kvalitetnije fokusirati na samu izvedbu.

Uživajte u svojoj privatnosti - vježbanje i znojenje u prepunom prostoru nepoznatih ljudi može biti zastrašujuće, pogotovo ako ste početnik te se s trenažnim procesom i izvedbom vježbi tek upoznajete. U udobnost vlastitog doma nestaju nesigurnosti, a to vam omogućuje da se kvalitetnije fokusirate na sebe.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp Zbog manjeg broja trenažnih izazova koji su nam dostupni pri vježbanju u kućnim uvjetima naspram onih u teretani još je od veće važnosti kvalitetno isplanirati trening program. Naime, nasumične trening rutine s raznih izvora često nisu dovoljne za kvalitetno postizanje željenih fitness rezultata.

Dobro isplaniran trening program i pravilna prehrana su ključ uspjeha

Kako bi vam olakšali i pomogli u ostvarivanju vaših ciljeva, a uz to vas u udobnosti vlastitog doma dobro i kvalitetno preznojili, Fitzone.hr tim pod vodstvom osobnog trenera Borne Butijera osmislio je i pokrenuo jedinstvenu fitness platformu. Unutar nje naći ćete sve potrebne informacije, bilo da želite gubiti kilograme, oblikovati tijelo, izgraditi mišićnu masu ili se samo malo aktivirati i osjećati bolje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Trenirajte uz svoj najdraži trening program, detaljne video treninge i stručno vodstvo osobnog trenera. Naučite sve o zdravoj i pravilnoj prehrani te kako samostalno izraditi plan prehrane u skladu s vlastitim željama i ciljevima te uživajte u mnoštvu provjerenih i ukusnih fit recepata koji će oboriti s nogu i one s najistančanijim nepcima.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

A svemu tome možete pristupati uz samo jedan klik, bilo kada i bilo gdje, na laptopu, mobitelu, tabletu ili smart tv-u. Bilo da želite vježbati u svom dnevnom boravku ili u omiljenoj teretani, Fitzone.hr fitness platforma pruža vam sve što trebate da pretvorite vlastite želje u vlastite rezultate - na jednom mjestu. Do 30.11. iskoristite “Pre-sale” akcijsku ponudu te vježbajte čak 50% povoljnije. Sve detalje pronađite ovdje.

Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0