Life&style

Mmm... Brzi kolačići od kokosa za koje trebaš samo tri sastojka

  • Ako rado jedeš kolače dok piješ kavu, a ne voliš dugo stajati u kuhinji dok ih spravljaš, onda je ovaj recept idealan za tebe
  • Ovi suhi kolačići od kokosa vrlo su jednostavni
  • Za njihovu izradu potrebna su ti samo tri sastojka

Ispijanje kave u dobroj i opuštenoj atmosferi uobičajeni je ritual među Hrvatima. I dok Talijani preferiraju espresso "s nogu", Hrvati šalicu svog omiljenog napitka najčešće pijuckaju dugo u društvu prijatelja, obitelji ili kolega, a pritom vole pojesti i nešto slatko - komad torte ili kolač. Postoji mnoštvo recepata za kolače koji se savršeno stapaju s bogatim okusima kave, a među najpopularnijima svakako su suhi sitni kolačići

Jesi li znala da u Njemačkoj i Austriji stoljećima postoji "Kaffe und Kuchen", točnije tradicija okupljanja prijatelja i obitelji u kavanama ili domovima uz ugodno druženje tijekom kojeg se pije kava i jedu kolači?

Upravo ovaj lagani i brzi recept za suhe kolačiće s kokosom mogao bi ti postati jedan od omiljenih. A kad ti kažemo da se pravi od samo tri sastojka, odmah ćeš ga poželjeti na svom stolu. Recept otkrij u nastavku i već danas svojim ukućanima posluži ovaj slasni desert uz šalicu omiljene kave. Za pripremu i pečenje trebat će ti tek 20 minuta. 

Sastojci:

  • 4 bjelanjka
  • 200 g šećera
  • 250 g kokosa

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Postupak pripreme: 

  1. Zagrij pećnicu na 180°C.
  2. Odvoji bjelanjke od žumanjaka, a potom ih istuci u čvrsti snijeg.
  3. Polako dodaj šećer i nastavi miješati sve dok se šećer ne otopi.
  4. Dodaj kokos i kratko izmiksaj. Po želji možeš dodati aromu vanilije ili jedan vanilin šećer.
  5. Jednoličnu smjesu stavi u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i oblikuj tzv. puslice. Osim slastičarske vrećice možeš koristiti i grabilicu za sladoled i napraviti okrugle oblike. 
  6. Puslice posloži na posudu za pečenje obloženu masnim papirom i peci ih 12-15 minuta dok ne porumene.

Čak i ako nisi ljubiteljica kokosa - ne brini se! Ovaj recept možeš modificirati i umjesto kokosa dodati sjeckane orahe. Postupak je isti - u čvrsti snijeg od četiri bjelanjka dodaj 200 g šećera, a potom umiješaj 250 g sjeckanih oraha.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Uz ove ukusne kolačiće ne zaboravi napraviti šalicu Franck Jubilarne kave, poznate i kao Ciglica, čiji se bogat i uravnotežen okus jako dobro slaže uz ove keksiće. Osim klasičnog Jubilarna Original okusa, možeš isprobati i Franck Jubilarnu Intense te Jubilarnu Sensual kavu, koje se razlikuju po intenzitetu okusa. Za jutro ti preporučujemo Jubilarnu Intense, moćnu kavu čiji okus daje energiju i budi sva osjetila. Riječ je o savršenoj mješavini kava arabica i robusta uz prirodno prisutne note tamne čokolade i arome slatkastih začina. 

Za opuštanje i poslijepodnevni odmor odaberi Jubilarnu Sensual, kavu baršunasta okusa i čarobna mirisa, koja je zbog svoje nježne arome idealna za konzumaciju tijekom cijelog dana. Koju god kavu odabrala, jedno je sigurno - ovi ukusni kolačići od kokosa ili oraha odlično će se stopiti s bogatim okusom ovog moćnog napitka

 | Autor: Instagram @franck_global Instagram @franck_global

Savjet:

Konzumacija kave s orašastim plodovima izvrsna je kombinacija. Naime, orašasti su plodovi zbog visokog udjela esencijalnih masnih kiselina te vitamina i minerala važni za pravilan rad srca, dok kava sadrži kofein - stimulans koji nas razbuđuje i pruža nam ponekad tako nužnu energiju kada nam se dan čini prekratak za sve obaveze - a to vrijedi i za puno nas koji ovo vrijeme radimo od kuće.  

Kako bi svoj ritual pijenja kave uz desert učinila dobrom navikom, savjetujemo ti da u svaki kolačić ubaciš badem ili orah. Postupak je sljedeći: na masni papir stavi badem ili (orah), a potom dodaj pripremljenu smjesu od bjelanjaka, šećera i kokosa (ili oraha) te sve stavi u pećnicu. 

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vi

    to mi izgleda prije ko reklama za određenu kavu nego za kolače
  • manfred

    nije loše treba probati, lijepo
  • Missdilemma

    To je fino, kokosove puslice. Od istih sastojaka se pravi tijesto za reform tortu od kokosa.