- Spravljanje klasične uskršnje pletenice oduzima ti previše vremena?
- Bez brige, imamo rješenje za to!
- Ovaj recept uspjet će ti u tren oka, nema kvasca, a po okusu je istovjetan originalu
Slatka uskrsna pletenica često je dio uskrsnog stola - po okusu je zapravo slična tradicionalnoj pinci. Međutim, kao i za pripemanje pince, tako i za klasičnu varijantu uskrsne pletenice obično treba dosta vremena jer je za nju potreban kvasac, pa se tijesto mora dizati, pa se još malo treba dizati.... Ali, to nije slučaj i kod ovog jednostavnog recepta: bez puno truda i kvasca, uskršnja pletenica uspijeva u trenu, a jednako je sočna i ukusna kao i tradicionalno uskrsno pecivo. Zabavi se pečenjem i uživaj u njoj!
Sastojci:
• 450 g brašna
• 100 g šećera
• 250 g malomasnog svježeg sira
• 90 ml mlaćenice
• 1 ½ pakiranja praška za pecivo
• 100 ml biljnog ulja
• 2 žlice ekstrakta vanilije
• 1 žlica kore od limuna
• 1 prstohvat soli
Dodatno
• 1 žumance
• 2 žlice mlijeka
• listići badema
Neobičan uskrsni recept: Hoćeš li se odvažiti pripremiti Monkey bread, ukusni kruh s cimetom i šećerom?
Priprema
1. Stavi u posudu sir, mlaćenicu i ulje. Zatim dodaj šećer, koru od limuna, ekstrakt vanilije i prstohvat soli pa sve zajedno kratko promiješaj.
2. Pomiješaj brašno i prašak za pecivo u posudi, a zatim prosij preko smjese sa sirom. Zatim zamijesi to oblikuj kuglu od tijesta.
3. Zagrij pećnicu na 185 stupnjeva (gore/dolje). Raspodijeli tijesto na tri jednaka dijela pa izvaljaj svaki dio na komad duljine otprilike 40-45 centimetara.
4. Ispleti pletenicu od tri komada tijesta, a zatim je stavi na lim obložen papirom za pečenje.
5. Peci pletenicu na srednjoj rešetki oko 15 minuta. Zatim razmuti mlijeko i žumance te premaži time pletenicu. Po pletenici ravnomjerno rasporedi listiće badema te peci još 15 minuta.
6. Pletenica je pečena kad se lijepo digla i dobila zlatnožutu boju.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.