Life&style

Brojni fanovi neprežaljene Amy Winehouse na premijeri filma 'Back To Black' u organizaciji miss7

  • U naša kina stiže 'Back To Black', biografski film o Amy Winehouse
  • No, neki sretnici, zahvaljujući miss7, pogledali su film jučer
  • Naime, naš portal je organizirao premijeru filma na koji smo tako dugo čekali  

Još 2015. godine trebao se snimati biografski igrani film o neprežaljenoj, jedinstvenoj Amy Winehouse, ali često, za dobre stvari treba strpljenja. Film 'Back to Black' dolazi u naša, kina i od sutra je na repertoaru, ali neki sretnici su ga već imali jučer priliku pogledati. Naime, portal miss7 u suradnji s distributerom filma, Editusom, organizirao je premijeru u zagrebačkom Avenue Mallu na koji su došli prijateljice i prijatelji miss7 te ujedno štovatelji jedinstvene glazbenice. 

 | Autor: Pixsell Pixsell

 | Autor:  | Autor:  | Autor:
 | Autor:

 | Autor:

 | Autor: Pixsell Pixsell 'Back To Black' je biografski film usredotočen na izvanrednu genijalnost, kreativnost i iskrenost koji su prožimali sve što je Amy Winehouse radila, putovanje koje ju je odvelo od ludila Camden High Streeta 90-ih do globalne slave – i nazad. Autori su naglasili se nadaju da će ovaj film 'proći kroz zrcalo slavnih i promatrati ovo putovanje iza zrcala, vidjeti što je Amy vidjela, osjetiti ono što je ona osjećala'.

Film Back To Black prati glazbenicu od njezinih ranih godina u glazbenoj industriji kaad je pjevala jazz u klubovima sjevernog Londona pa do uspona do globalne glazbene superzvijezde nagrađivane Grammyjima te daje uvid u Amyin život i glazbu. Godine 2008. osvojila je na 50. dodjeli nagrada GRAMMY tada rekordnih pet nagrada, uključujući za najboljeg novog izvođača, album godine i pjesmu godine, što je nedvojbeno pokazalo globalnu popularnost njezine glazbe.

Međutim, Amy se dugo borila s alkoholom i ovisnosti o drogi te je tragično preminula 2011., sa samo 27 godina od trovanja alkoholom. Bilo je zamišljeno da se ovaj film snima 2015., kada ga je trebao producirati Lotus Entertainment 2015. godine, a Kristen Sheridan  ga režirati i napisati scenarij. Međutim, to se nikada nije maknulo s mrtve točke.

U listopadu 2018. objavljeno je da je Amyna obitelj potpisala ugovor s Monumental Pictures za biografski film, a pisac Geoff Deane trebao je napisati scenarij. To se također nije dogodilo, a onda, četiri godine kasnije, projekt se preselio u StudioCanal, a za redateljicu odabrana Sam Taylor-Johnson. Nakon njezina dugometražnog filmskog debija 'Pedeset nijansi sive', također je režirala 'Milijun komadića' i dvije epizode Amazonovih 'Solosa'. 
Glavnu ulogu igra Marisa Abela zvijezda u usponu koja je glumila u BBC-jevoj seriji 'Two Industry' i drami 'COBRA'. Odabir glumaca za film dugo je bio vruća tema. Godine 2015., kada je film trebao raditi Lotus Entertainment, objavljeno je da je švedska glumica Noomi Rapace potpisala ugovor za glavnu ulogu. 
Ovaj film snimljen je uz 'punu potporu' obitelji pokojne Amy Winehouse. To je u oštroj suprotnosti s njihovom reakcijom na dokumentarac Asifa Kapadije, 'Amy'. Premda hvaljen od strane kritike, film je izazvao kontroverze. Naime, Amyn otac, Mitch Winehouse, tvrdio je da je portret njega i Amy „obmanjujući i sadrži neke osnovne neistine“. Amyna obitelj također je sudjeljelovala u stvaranju filma.
Film u našim kinima igra od sutra, 11. travnja. 

Photo: Pixsell

Komentari 0