Life&style
Brinete li o svojim zubima najbolje što možete? Brinete li o svojim zubima najbolje što možete? Brinete li o svojim zubima najbolje što možete?

Brinete li o svojim zubima najbolje što možete?

Imate četkicu i pastu za zube. Ok, ali znate li što treba raditi s njima? Mnogi vjeruju kako temeljito pranje zubi podrazumijeva bjesomučno četkanje, pogotovo oni sretnici među nama koji nemaju problema s osjetljivim desnima. Ono što se vama čini entuzijastičnim četkanjem zubi možda će ukloniti zubne naslage, ali isto tako će uništiti caklinu zuba.

Budite nježni prema svojim zubima i za borbu protiv zubnog plaka radije isprobajte inovativnu medicinsku pastu za zube Mara expert Plaque checker koja je od sada ekskluzivno dostupna u prodavaonicama dm-a. Ova pasta za zube posebna je jer funkcionira i kao indikator plaka – obojat će zubni plak plavom bojom kako biste ga lakše uočili i jednostavno uklonili. Ako muku mučite s osjetljivim zubima, isprobajte pastu za zube SPLAT Professional SENSITIVE WHITE koja smanjuje osjetljivost zuba i ojačava caklinu te ih nježno izbjeljuje.

 | Autor: dm.hr dm.hr

Sad kad smo riješili osjetljivost zuba i problem zubnog plaka, nastavit ćemo pričati o bakterijama. Ovaj put o onima koje su se vjerojatno udomaćile na vašoj četkici za zube. Ako se ne sjećate kada ste kupili četkicu za zube s kojom ste sinoć oprali zube, vrijeme je da je kupite novu. Četkice za zube potrebno je mijenjati minimalno svaka tri mjeseca, ali i češće ako ste tijekom protekla tri mjesece bili prehlađeni ili ako četkicu ne održavate prema preporukama (nakon svakog pranja zubi temeljito ste je isprali i posušili te je pospremili u ormarić, daleko od wc školjke).

 | Autor: dm.hr dm.hr

Ovog rujna pobrinite se za zdravlje svojih zubi i istražite s kojim proizvodima možete odgoditi odlazak stomatologu. Interdentalne četkice, vodice za ispiranje usta, zubni konac… brojni su proizvodi koji se bore protiv karijesa i bolesti desni, samo trebate otkriti koji vam najbolje odgovaraju. Za dobru odluku i blistavi osmijeh, dm će vam pri kupnji bilo koja četiri proizvoda za dentalnu higijenu do kraja rujna pokloniti etui za četkicu i za pastu za zube https://www.dm.hr.

Photo: dm.hr