Life&style

Brinemo li dovoljno o našim zubima? - Evo što kažu stručnjaci

Kada govorimo o oralnoj higijeni u Hrvatskoj, statistike pokazuju poražavajuće rezultate. U prosjeku zube peremo svaki peti dan i samo jednom godišnje promijenimo četkicu za zube.

Pogreške i problemi u njezi zuba

Kada pričamo o problemima zuba i usne šupljine, jedan od najučestalijih je osjetljivost zubi i desni. Brojni su uzroci tih problema, ali najčešće su to nedovoljna higijena i nepravilno četkanje. Prilikom korištenja obične četkice za zube trebamo misliti o pravilnim pokretima, ali i duljini četkanja. Nažalost, to nije slučaj jer u prosjeku zube peremo 40 sekundi što je daleko ispod 2 minute koliko preporučuju stomatolozi. Zato je nova sonična tehnologija Philips Sonicare-a izazvala pravu malu revoluciju u oralnoj higijeni, a preporučuje ju i Hrvatsko parodontološko društvo.

Doc.dr.sc. Ana Badovinac, spec. parodontologije, otkrila nam je neke od problema u održavanju oralne higijene i podijelila savjete za bolju brigu o zubima.

Nova sonična tehnologija brine o zubima umjesto nas

Philips Sonicare četkice su osmišljene kako bi proces četkanja učinile jednostavnijim, nježnijim, ali prije svega efikasnijim od pranja običnom četkicom za zube. Možemo reći da Philips Sonicare pere zube gotovo beskontaktno, stvarajući mikro mjehuriće koji ovu četkicu čine pogodnom za pranje i najosjetljivijih zubi. Ova četkica jednim pranjem postiže što obična četkica ne uspijeva u mjesec dana i čisti i do 7 puta bolje od obične četkice, a stvara i do 62 000 pokreta što je s manualnom četkicom nezamislivo.

 | Autor:

Pranje ovom četkicom je toliko učinkovito, a opet toliko nježno da se posebno preporučuje osobama s ortodontskim aparatićima, protetskim nadomjescima ili dentalnim implantatima te osobama koje imaju osjetljive desni.

 

 

Photo: None

Komentari 0