Life&style

Brijanje ili depilacija: Koji je vaš izbor?

Otkrijte koje su, prema mišljenju dermatologa, dobre, a koje loše strane svake metode depilacije

Kada govorimo o depilaciji nogu, 70 posto djevojaka prvo će pokušati s brijačem. Od tih 70 njih 80 posto ima problema sa suhom i osjetljivom kožom. Prije brijanja napravite piling koji će ukloniti mrtve stanice kože, a nakon toga ih uronite u uljanu kupku. Poslije kupanja njegujte kožu nekim prirodnim proizvodom koji sadrži shea maslac za umirivanje iritacija, savjetuju fitoaromaterapeuti i specijalisti za njegu kože.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Vosak

Jedna od najpopularnijih metoda uklanjanja dlačica iz korijena je depilacija voskom. Dobro je to što, zahvaljujući popularnim trakama, ne morate ići u kozmetički salon, ali kada govorimo o bikini zoni, vrući vosak nije opcija jer je to područje preosjetljivo za takve pothvate. Dermatolozi savjetuju toplu kupku prije tretmana voskom. Topla voda širi krvne žile pa krv brže cirkulira i opuštaju se neurotransmiteri, što pomaže smanjivanju osjećaja boli pri odstranjivanju dlačica.

Hi-tech

Epilacija pomoću visoke tehnologije zapravo jedina obećava trajne rezultate, ali samo na tamnim dlačicama. Laser prepoznaje pigment tamnih dlačica i uništava sami folikul dlake u početnoj fazi rasta. Postupak treba ponoviti 4-6 puta svaka 3-4 tjedna, tvrde dermatolozi. Drugo popularno čudo tehnike je IPL (intenzivno impulsno svjetlo), čiji impulsi djeluju na korijen dlačice te ih prirodno stavljaju u fazu mirovanja i tako onemogućuju njihov daljnji rast.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0