Life&style

Briga o ženskom zdravlju: koliko vremena posvećujete sebi?

Imamo izazov za vas: budite sasvim iskreni prema sebi i odgovorite si na pitanje posvećujete li dovoljno vremena sebi i svome zdravlju? Koliko često obavljate samopregled dojki? A kada ste posljednji put bili na sistematskom pregledu? Jeste li aktivni i hranite li se uravnoteženo? Kako se nosite sa stresom i obavezama?

Nažalost, mi žene često sebe stavljamo na drugo mjesto i uvijek smo tu za druge i pritom zanemarujemo svoje zdravlje i svoju dobrobit. Ne zaboravite kako, da biste se mogli brinuti za druge, i vi morate biti zdravi i zadovoljni. Bilo da se radi o brizi za zdravlje ili trenucima koje ćete posvetiti opuštanju, iznimno je važno je odvojiti vrijeme samo za sebe.

Jedna od bolesti koja često pogađa žene je rak dojke. U Hrvatskoj, statistički podaci govore kako svaka deseta žena oboli od raka dojke, ali najvažnije je znati da je tumor, ako se otkrije na vrijeme izlječiv u više od 90 posto slučajeva. Ove brojke trebale bi vam reći sve. Zato, svaki mjesec posvetite nekoliko minuta samopregledu dojki. Najbolje vrijeme za izvođenje samopregleda dojki je tjedan dana nakon završetka menstrualnog ciklusa. Sigurno možete pronaći vrijeme za jedan samopregled mjesečno – on vam može spasiti život!

 | Autor:

Svoj doprinos ženskom zdravlju možete dati i kupnjom u dm-u. Naime, tijekom cijelog ožujka kupnjom označenih proizvoda u dm-u možete podržati rad Udruge P.I.N.K. - life. Za svaki kupljeni označeni proizvod dm će donirati 1 kunu za rad udruge P.I.N.K. – life koja će prikupljeni novac uložiti u opremanje Kliničko bolničkog centra Zagreb histeroskopom - uređajem koji najnovijim i najsuvremenijim metodama odstranjuje sve sumnjive tvorbe na ginekološkim organima i time uvelike pomaže u kvalitetnijem i lakšem liječenju onkoloških pacijentica.

Više informacija potražite na dm-ovoj internetskoj, Facebook i Instagram stranici.

Photo: None

Komentari 0