Life&style
Film 'Love at First Sight'

Blockbusteri na Netflixu: 13 filmskih poslastica koje će nam ispuniti hladne večeri

  • Moramo li ići u kino da bismo gledati blockbustere? 
  • Ne nužno, jer će nas Netflix ove jeseni razveseliti izvrsnim naslovima
  • U jesen 2023. možemo se veseliti velikim blockbusterima i toplom kućnom kinu

Ljeto 2023. nam je pokazalo da je kino daleko od propasti. 'Barbienheimer' (tj. 'Barbie' i 'Oppenheimer') doveo je mase u kina, ali zbog štrajkova pisaca i glumaca koji su u tijeku, velike kino produkcije se ipak odgađaju. Međutim, ponuda streaming servisa na jesen izgleda drugačije! Više od 25 novih filmova u produkciji Netflixa trebalo bi se pojaviti na streaming servisu do kraja godine – mnoge od njih čak možeš unaprijed pogledati u odabranim kinima. Ovdje možete pronaći sve naše favorite.

Ovo su Netflixovi filmovi kojima se najviše veselimo u jesen 2023. godine

Među novim Netflixovim filmovima su neki blockbusteri, potencijalni kandidati za Oscara i naravno poneka romantična komedija ili apsurdni božićni film…

'Scout's Honor: The Secret Files of the Boy Scouts of America', 6. rujna 2023.

Rujan započinje istraživačkim dokumentarcem fokusiranim na izviđače Amerike. Izviđači su sustavno pokušavali zataškati slučajeve koji uključuju ukupno 82.209 dječaka pogođenih seksualnim zlostavljanjem. U dokumentarcu o incidentima govore zviždači, oni koji su doživjeli seksualno nasilje i bivši zaposlenici. 

'El Conde'. 15. rujna 2023.

Nikad prije nisi vidjela ovakvu priču o diktatoru. 'El Conde' je premijerno prikazan 31. kolovoza u sklopu Venecijanskog filmskog festivala 2023., a povijesna satira bit će dostupna na Netflixu u rujnu. Riječ je o diktatoru Augustu Pinochetu, koji je vladao Čileom od 1973. do 1990., a sada ga se prikazuje kao vampira samoubojicu. Crna komedija koja ima dosta političkog ugriza.

'The Statistical Likelihood of Love at First Sight', 15. rujna 2023. 

„U sljedećih šest sati Hadley Sullivan i Oliver Jones će se zaljubiti“, govori nam Jameela Jamil u traileru za 'The Statistical Probability of Love at First Sight'. Ali, tada Hadley gubi Oliverov broj i čini se statistički malo vjerojatnim da će se njih dvoje ponovno sresti. Ali, ako je to prava ljubav, onda treba iskoristiti i tu malu šansu. U ovoj romantičnoj komediji glumi Haley Lu Richardson ('Bijeli lotus').

'Spy Kids: Armageddon', 22. rujna 2023.

Sjećaš se srednje uspješnog filma 'Spy Kids' iz 2001. godine s Antoniom Banderasom i Dannyjem 'Machete' Trejom u glavnim ulogama? Ako je odgovor potvrdan, onda si vjerojatno prestara za sljedeći Netflixov blockbuster. Ovdje se redatelj Robert Rodriguez vraća u prošlost kako bi predstavio 'Spy Kids' novoj generaciji. Zaplet ostaje isti: Dvoje djece odjednom saznaju tri stvari: da su im roditelji oteti, da su im roditelji tajni agenti i da oni sami moraju spasiti svoje roditelje. Glavne uloge: Gina Rodriguez i Zachary Levi.

Benedict Cumberbatch, film 'The Wonderful Story of Henry Sugar' Možda vas zanima Novi Netflixov film, u kojem briljira Benedict Cumberbatch, debitirao je sa 100% ocjenom na Rotten Tomatoes Rubrika Life&style Life&style

'Reptile', 6. listopada 2023.

Justin Timberlake i Alicia Silverstone vraćaju se na male ekrane uz Benicia Del Tora u filmu 'Reptile'. Ova detektivska drama govori o okorjelom detektivu koji je na tragu misterioznog ubojstva. Ništa nije onako kako se čini, a čak i sam detektiv saznaje neke teške istine o svom životu dok se njegove iluzije počinju raspršivati. O čemu se radi? Saznaj na Netflixu!

'The Wonderful Story of Henry Sugar', 13. listopada 2023.

Kratki film 'The Wonderful Story of Henry Sugar', temeljen na kratkoj priči 'I See Something You Don't See' Roalda Dahla, premijerno je prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu 2023. godine, a zatim će biti objavljen na Netflixu u listopadu. Ovaj 39-minutni film dolazi od kultnog redatelja Wesa Andersona, koji zapravo voli gledati svoje filmove u kinima. Ali, još smo sretniji što možemo uživati u prekrasnoj apsurdnoj priči o Henryju Sugaru (glumi ga Benedict Cumberbatch) kod kuće.

'Fair Play', 13. listopada 2023.

Zvijezda 'Bridgertona' Phoebe Dynevor pokazuje potpuno drugu stranu u 'Fair Playu' na Netflixu. Erotski triler pokazuje kako ljubav i posao mogu funkcionirati zajedno - ili ne. Emily i Luke (Alden Ehrenreich) svoju vezu drže u tajnosti u uredu i prvenstveno se fokusiraju na naporan posao u financijskom svijetu. Ali, kada Emily dobije važno unapređenje, a ne Luke, njihova strastvena ljubav je na kušnji. Koliko daleko će ići da zadrže svoja radna mjesta?

'Pain Hustlers', 11. rujna 2023.

Liza (Emily Blunt) je napustila srednju školu, ali se nada boljem životu za svoju bolesnu kćer (Chloe Coleman). Slučajnim susretom s Peteom Brennerom (Chris Evans) dobiva unosan posao u farmaceutskom start-upu. Ali, ubrzo se nađe usred zločinačke zavjere - dokle će očajna majka ići? 'Pain Hustlers' smješten je između očaja i pohlepe, s Andyjem Garciom, gladnim moći, u sredini.

'Wingwoman', 1. studenog 2023. 

Carole i Alex najbolje su prijateljice - i lopovi. Međutim, umorne od života u bijegu, samo žele dovršiti posljednji zadatak koji je veći od bilo čega prije. Za to im je potrebna podrška pa su angažirale motociklističkog asa Sam. Zna li ona doista u što se upušta? Akcijska komedija sa cool ženama ispred i iza kamere.

'NYAD', 3. studenog 2023. 

Diana Nyad je plivačica na duge staze i sa 64 godine postala je prva osoba koja je dotad neprohodnu distancu od 177 kilometara između Kube i Floride u opasnim otvorenim morima preplivala za 53 sata. Oskarovka Jodie Foster glumi Nyadinu (glumi je Annette Bening) trenericu i dugogodišnju prijateljicu. Film ne prikazuje jednino ljudsku izvrsnost, nego i žensko osnaživanje i pravo prijateljstvo između dviju žena. Film se od 20. listopada može pogledati i u odabranim kinima.

'The Killer', 10. studenog 2023.

Hvaljeni redatelj David Fincher pridružuje se Michaelu Fassbenderu u oštrom trileru koji nas uči zašto svijetu trebaju ubojice. Bezimeni ubojica (glumi ga Fassbender) ima grižnju savjesti pa jedan od njegovih zadataka pođe po zlu. Sada mora odgovarati svojim klijentima koji pod svaku cijenu žele spriječiti njegov izlazak iz svijeta ubojica. Lik Michaela Fassbendera tako se mijenja od lovca do progonjenog.

'Best. Christmas. Ever!', 16. studenog 2023.

Charlotte svake godine dobiva božićni izbještaj od svoje prijateljice s fakulteta Jackie u kojoj joj govori kako je njezin život sjajan, a Charlotte se osjeća kao nitko i ništa. Ali, sudbina je htjela da Charlotte i njezina obitelj iznenada moraju provesti Božić kod Jackie. Sada Charlotte konačno želi saznati je li Jackien život doista tako lijep - i umalo uništi Božić svima u tom procesu.

'Maestro, 20. prosinca 2023.

'Maestro' je veliki Netflixov kandidat za Oscara u 2024. godini. Drama prati dirigenta i skladatelja Leonarda Bernsteina i priču o njegovom braku s Felicijom Montealegre Cohn Bernstein. Bradley Cooper glumi židovskog skladatelja uz Carey Mulligan, a čak i sam režira. Film prikazuje Bernsteinovu ljubav prema glazbi, prema Feliciji, ali i prema muškarcima.

Film 'Poor Things' Možda vas zanima Emma Stone pobrala je ovacije kritičara za 'neustrašive' i 'otkvačene' scene seksa u filmu 'Poor Things' Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0